Blockchain Stories
Image default
Altcoin Nieuws

Kinit: de eerste applicatie voor Kin

Misschien heb je het wel eens voorbij zien komen in de top 100 op coinmarketcap: KIN. Deze currency is gekoppeld aan de Kin Foundation die een ecosysteem ontwikkelt voor digitale applicaties. Sinds kort is daar een eerste product/applicatie uit voort gekomen: de beta versie van de Kinit app. Kinit is afkomstig van de Canadese berichtendienst Kik, die bij de ICO in september zo’n 100 miljoen dollar hebben opgehaald.

Kinit

Wat houdt de Kinit app nu eigenlijk in? Kinit is een uniek product dat de potentie heeft om één van de grotere (op de consument gerichte) apps te worden in de crypto wereld. Met de app is het mogelijk om Kin te verdienen door opdrachten zoals enquetes, quizzen en interactieve video’s te voltooien. En met het verdiende budget aan Kin is het mogelijk om e-gift cards te verdienen. Maar hiermee kun je ook betalingen en rewards plaatsen naar wie je dan ook wilt. Of het nu vrienden, webshops of content-creators zijn. Deze Kin is opgeslagen in je eigen hyper secure blockchain based digital wallet.

“Kinit is the first publicly available app dedicated to Kin. Our goal with Kinit is to get Kin into more consumers’ hands. It’s a major step towards making crypto truly consumer-friendly through fun and engaging experiences, and we plan to learn and iterate based on real-world user behavior…” – Rod McLeod, vice-president of communications Kik

Verdienmodel

Het verdienmodel van dit concept is gebaseerd op het feit dat je niet meer betaalt in de vorm van ‘advertenties’ en ‘in-app-aankopen’ zoals huidige apps gebeurt. Het principe achter Kinit is dat als iedereen samenwerkt, iedereen wint. Kin heeft een manier ontwikkeld om je favoriete sites, platformen en merken te rewarden voor het creëren van content of producten. De geldstromen die de Kinit app ín komen, zijn afkomstig van bedrijven die deze opdrachtjes/vragen aanbieden en hier feedback uit krijgen. Zo is er in de beta-app een simpel voorbeeld te zien waar de keuze tussen ‘Batman of Superman’ moet worden gemaakt. Of het voorbeeld uit de video: waar baseer jij je koopgedrag op? Is dat kwaliteit, prijs, of toch de klantrelatie? Soortgelijke informatie is voor de grote bedrijven van aanzienlijk belang. Eigenlijk is dit concept te vergelijken met de Google Surveys.

Voor meer informatie over de geldstromen en de keuzes die gebruikers maken kun je je in dit medium artikel inlezen.

Google Play

Op dit moment is Kinit enkel in de Google Play-store te verkrijgen. En daarbij dient gemeld te worden dat de app op dit moment alleen in de VS te downloaden is. Verder kun je sceptisch zijn over het verdienmodel dat achter deze app zit, maar feit blijft dat dit een nieuwe interpretatie is om data te verzamelen en advertentievrije content te creëren. Daarnaast zijn vele social media platformen waar deze manier van rewards in de toekomst zouden kunnen worden toegepast; het zou de de karma op Reddit naar een nieuw niveau brengen. Er is dus zeker ruimte voor progressie en adoptie. Mocht je het zelf willen proberen, dan moet je nog even geduld hebben tot dit in Nederland ook verkrijgbaar is. Tot die tijd moeten we het doen met de onderstaande video.

 

Bron: Cointelegraph

Gerelateerde artikelen

$26 miljoen aan Solana presale memecoin projecten compleet verlaten

Thanh Lanh Tran

Thaise SEC blokkeert crypto platforms zonder vergunning

Marijn van Leeuwen

Bitcoin transactiekosten dalen weer na Bitcoin halving

Thanh Lanh Tran

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer