19 januari 2022
Blockchain Stories
Bitcoin Nieuws

ICE komt met bitcoin futures op nieuw platform Bakkt

Intercontinental Exchange (ICE), de eigenaar van de New York Stock Exchange (NYSE), heeft bekend gemaakt dat ze de mogelijkheid voor een bitcoin futurecontract gaat uitgeven. De future contracten worden uitgegeven op een nieuw platform genaamd Bakkt. Daarnaast gaat ICE zich ook bezighouden met een nieuw bedrijf dat zich gaat richten op het financieel aantrekkelijk maken van onder andere bitcoin in andere beleggingsmarkten. ICE is één van de grote namen in de financiële wereld. Met deze twee initiatieven gaat het dus eenvoudiger worden om het grote geld vanuit de kapitaal- en aandelenmarkten te verplaatsen naar de cryptowereld.

Futures

Een future is een termijncontract dat je koopt met het oog op de toekomt. Als je denkt dat de bitcoin de komende maanden hard gaat dalen, kun je daar een future contract op zetten. Daarmee teken je een contract dat je over een maand een bitcoin verkoopt voor de afgesproken prijs. Je kunt daarmee je eigen aankoop indekken door zeker te zijn van een bepaalde aan- of afkoopsom. Het kopen of verkopen wordt ook wel een long of short contract genoemd. Daarnaast is het ook mogelijk om futures te handelen met een hefboom. Dat kun je zien als een vermenigvuldigingsfactor die je in je order of contract plaatst. Hiermee kun je dus je winst (óf dus je verlies) enorm vergroten.

Bakkt platform

ICE kondigde afgelopen vrijdag aan dat er een nieuw platform wordt ontwikkeld: Bakkt. Dit gaan ze doen in samenwerking met onder andere Microsoft, Starbucks en Boston Consulting Group (BCG).

Bakkt zal samenwerken met de Amerikaanse futuresmarkt en het clearinghouse van de ICE om eendaagse contracten mogelijk te maken. Een clearinghouse is een organisatie die zich bezig houd met een veilige afhandeling van transacties tussen twee andere partijen. Het Bakkt platform wordt in november (zodra de regelgevende instanties alles hebben goedgekeurd) gelanceerd.

Omdat het Bakkt platform zal dienen als bewaarder voor alle bitcoins die in de futuresproducten zijn opgeslagen, kunnen institutionele beleggers eenvoudiger de stap maken naar de beleggingen in de cryptowereld. Voor veel traditionele beleggers is dat op dit moment nog iets te ingewikkeld. Met het Bakkt platform is het veel eenvoudiger om fysieke contracten in bitcoin te kopen. Een leuk weetje: Bakkt klinkt hetzelfde als backed, dat weer betekent dat er een onderliggende fysieke waarde van de bitoin daadwerkelijk wordt gebacked bij ondertekening van het contract.

“Bakkt is designed to serve as a scalable on-ramp for institutional, merchant and consumer participation in digital assets by promoting greater efficiency, security and utility,” – Kelly Loeffler, CEO van Bakkt

Nieuw geld in de markt

Naast de eerder genoemde bitcoin future, is Bakkt ook bedoeld als een platform dat alle andere digitale bezittingen ontwikkelt tot een reguliere (gewaardeerde en gebruikte) beleggingsoptie. “Door een gereguleerde infrastructuur samen te brengen met toepassingen voor beleggingsopties in digitale activa, willen we het vertrouwen opbouwen …’ aldus Jeffrey Sprecher, CEO van ICE. Het idee achter Bakkt is dus om beleggingsgeld in meer activa kwijt te kunnen dan dat er op dit moment mogelijk is. Een bitcoin future contract is daar een van de speerpunten van. Meer manieren om mee te doen in de cryptowereld is op het eerste gezicht behoorlijk positief nieuws.

Nieuws is afkomstig van CCN.

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

Ledger Live desktop applicatie nu te downloaden

Robin Heester

Dagoverzicht: Let op Ethereum scam forks!

Robin Heester

Tether (USDT) niet alleen gedekt door dollars?

Robin Heester
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.