30 mei 2023
Blockchain Stories
Altcoin Cryptocurrency Cryptomarkt Update

Bitcoin dominant, XRP en ETC presteren relatief goed

We zijn de afgelopen week ook wat beren op de weg tegengekomen. Er is niet direct negatief nieuws of FUD geweest, maar toch is de markt onder leiding van bitcoin (BTC) toch weer flink naar beneden gedoken. BTC daalt en trok in zijn val de meeste altcoins mee. Ripple (XRP) en Ethereum Classic (ETC) waren een positieve uitzondering.

Totale marktkapitalisatie

Waar we rond november een boost van de totale marktkapitalisatie kunnen verwachten met de BTC futures van de ICE, moeten we het op dit moment doen met rode percentages. Begin vorige week hing de marketcap rond de 300 miljard USD. Inmiddels zitten we alweer rond de 250 miljard, wat betekent dat we in de afgelopen zeven dagen zo’n 17% aan waarde in Amerikaanse dollar hebben zien verdampen. Ondanks het goede nieuws van de komende futures is dit (helaas) op geen enkele manier terug te zien in de charts.

De market cap zakt met zo’n 17%

Bitcoin ten opzichte van altcoins

De prijs van een bitcoin hangt op dit moment rond de $7000 dollar. Dat is 15% lager dan de week hiervoor. Hieraan zie je dat het gedrag van de totale markt toch wel erg vergelijkbaar is met de bitcoin. Dit komt mede voort uit het feit dat bitcoin zijn dominantie aan het terugpakken is.

Bitcoin Dominantie begin augustus
Bitcoin Dominantie begin augustus 2018

De vorige keer dat de dominantie van bitcoin zo hoog was vergeleken met de altcoins, was tijdens de enorme bullrun in decembe van vorig jaar. Toen deze 50% ook werd aangetikt doken we vrij snel de downtrend in en daar zijn we op dit moment nog niet uit gekropen. De toekomst gaat uitwijzen wat de huidige 50% marktdominantie van BTC gaat doen met de prijzen in de markt. Feit blijft dat er in de top 100 van CMC geen enkele coin/token de afgelopen dagen echt in waarde is gestegen de afgelopen tijd.

Ripple (XRP)

Er is echter niet alleen maar slecht nieuws in de cryptowereld. De waarde van XRP is de afgelopen dagen slechts 5% gedaald. Eigenlijk is dat in de huidige markt een prima prestatie. Een echte aanleiding voor dit redelijke resultaat is niet echt te vinden. Op het Twitter-account is echter wel iets interessants geplaatst: Bill Clinton zal een van de sprekers zijn bij de Swell Conferentie in oktober.

Ethereum Classic (ETC)

Tot slot is de waarde van een ETC nagenoeg gelijk gebleven de afgelopen zeven dagen. Dit komt mede door het feit dat Coinbase heeft laten weten dat Ethereum Classic binnenkort kan worden verhandeld op het grote Amerikaanse platform. Verder zien we dat enkele zeer gewaardeerde coins extra hard worden getroffen in de afgelopen week. ICON, WanChain, NANO, WAVES en Ontology verloren allemaal meer dan 30%. En dat in maar zeven dagen…

Meer over coins leren

Wil je meer weten over bepaalde coins? We zijn bij Blockchain Stories druk bezig om een lijst te maken van interessante cryptomunten. Check onze cryptocurrencylijst voor meer informatie.

Meepraten? Kom eens langs op Telegram.

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

Marktupdate: Bitcoin rond $3300, Waves stijgt

Robin Heester

Nieuwsupdate: Bitcoin stijgt, fees dalen; nieuwe Ledger en een exit scam

Arnold Hubach

Marktupdate Week 29 2018 – Stellar en Bitcoin Diamond stijgen flink

Robin Heester
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.