Blockchain Stories
Bitcoin dominant, XRP en ETC presteren relatief goed
Altcoin Cryptomarkt Update Cryptocurrency

Bitcoin dominant, XRP en ETC presteren relatief goed

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

We zijn de afgelopen week ook wat beren op de weg tegengekomen. Er is niet direct negatief nieuws of FUD geweest, maar toch is de markt onder leiding van bitcoin (BTC) toch weer flink naar beneden gedoken. BTC daalt en trok in zijn val de meeste altcoins mee. Ripple (XRP) en Ethereum Classic (ETC) waren een positieve uitzondering.

Totale marktkapitalisatie

Waar we rond november een boost van de totale marktkapitalisatie kunnen verwachten met de BTC futures van de ICE, moeten we het op dit moment doen met rode percentages. Begin vorige week hing de marketcap rond de 300 miljard USD. Inmiddels zitten we alweer rond de 250 miljard, wat betekent dat we in de afgelopen zeven dagen zo’n 17% aan waarde in Amerikaanse dollar hebben zien verdampen. Ondanks het goede nieuws van de komende futures is dit (helaas) op geen enkele manier terug te zien in de charts.

De market cap zakt met zo’n 17%

Bitcoin ten opzichte van altcoins

De prijs van een bitcoin hangt op dit moment rond de $7000 dollar. Dat is 15% lager dan de week hiervoor. Hieraan zie je dat het gedrag van de totale markt toch wel erg vergelijkbaar is met de bitcoin. Dit komt mede voort uit het feit dat bitcoin zijn dominantie aan het terugpakken is.

Bitcoin Dominantie begin augustus
Bitcoin Dominantie begin augustus 2018

De vorige keer dat de dominantie van bitcoin zo hoog was vergeleken met de altcoins, was tijdens de enorme bullrun in decembe van vorig jaar. Toen deze 50% ook werd aangetikt doken we vrij snel de downtrend in en daar zijn we op dit moment nog niet uit gekropen. De toekomst gaat uitwijzen wat de huidige 50% marktdominantie van BTC gaat doen met de prijzen in de markt. Feit blijft dat er in de top 100 van CMC geen enkele coin/token de afgelopen dagen echt in waarde is gestegen de afgelopen tijd.

Ripple (XRP)

Er is echter niet alleen maar slecht nieuws in de cryptowereld. De waarde van XRP is de afgelopen dagen slechts 5% gedaald. Eigenlijk is dat in de huidige markt een prima prestatie. Een echte aanleiding voor dit redelijke resultaat is niet echt te vinden. Op het Twitter-account is echter wel iets interessants geplaatst: Bill Clinton zal een van de sprekers zijn bij de Swell Conferentie in oktober.

Ethereum Classic (ETC)

Tot slot is de waarde van een ETC nagenoeg gelijk gebleven de afgelopen zeven dagen. Dit komt mede door het feit dat Coinbase heeft laten weten dat Ethereum Classic binnenkort kan worden verhandeld op het grote Amerikaanse platform. Verder zien we dat enkele zeer gewaardeerde coins extra hard worden getroffen in de afgelopen week. ICON, WanChain, NANO, WAVES en Ontology verloren allemaal meer dan 30%. En dat in maar zeven dagen…

Meer over coins leren

Wil je meer weten over bepaalde coins? We zijn bij Blockchain Stories druk bezig om een lijst te maken van interessante cryptomunten. Check onze cryptocurrencylijst voor meer informatie.

Meepraten? Kom eens langs op Telegram.

Gerelateerde berichten

PEPE afgewezen op $0,00000920 en daalt vervolgens flink

Timo Bruinsma

AI doet voorspelling: Dit wordt de Solana koers op 1 augustus

Thanh Lanh Tran

Ethereum whale stortingen vs. exchange reserves

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu