Blockchain Stories
Image default
Cryptobeurs Interview Sponsored

Bram Ceelen van Anycoin Direct: ”Down the crypto rabbit hole”

Anycoin Direct is een van de grootste Europese cryptocurrencybrokers in de branche. Het bedrijf is in 2013 opgericht als ‘Bitplaats’. Op dit moment is Anycoin Direct een bedrijf met ongeveer vijftig medewerkers. Een groot gedeelte van deze medwerkers vallen onder customer support. Klantenondersteuning is bij het bedrijf uit Veghel één van de belangrijkste punten. Cryptocurrency’s zijn nieuw en daar horen als verkoper bepaalde plichten bij, zoals het goed inlichten van je klanten. Bram Ceelen is één van de oprichters. In dit interview lees je meer over zijn visie op de cryptowereld.

Disclaimer: dit is een gesponsord interview.

Waarom is het bedrijf gestart?

Bram Ceelen: “Wij zijn dus begonnen als drie vrienden op een zolderkamertje. Toen we voor het eerst over bitcoin hoorde wilde we het gelijk kopen. Tijdens het koopproces hadden we meteen twee gedachten die de basis voor Anycoin Direct vormde: ‘Waarom is het zo moeilijk om bitcoin te kopen?’ en ‘waarom is er zo weinig informatie te vinden?’ Er kwam een soort ‘dit kunnen wij beter’-moment en vanuit daar is het balletje gaan rollen.”

Hoe ben je zelf bij cryptovaluta terecht gekomen?

“Simpel gezegd waren de andere twee oprichters en ik altijd al geïnteresseerd in techniek. Je zou best kunnen zeggen dat we alle drie nerd-interesses hebben, haha. In 2012 kwam ik voor het eerst in aanraking met bitcoin en het duurde niet lang voordat ik alles over het onderwerp wou weten. Hoe meer ik erover kwam te weten, hoe meer vragen ik kreeg. Zodoende was ik al snel al mijn vrije tijd kwijt aan het lezen van informatie en het experimenteren met wallets. En je weet hoe het gaat, als je eenmaal iets weet over crypto ga je al vrij snel ‘down the rabbit hole’.¨

Hebben jullie nog moeilijkheden op het gebied van regelgeving in Nederland?

“In deze wereld moet je constant naar de toekomst kijken. Anticiperen op verandering. Daarom is onze risk & compliance afdeling hier constant mee bezig. Op bepaalde processen lopen we vooruit om verrassingen te voorkomen. We willen klaar zijn voor eventuele wetgeving die gaat komen. Alle betrokken partijen moeten hier bewust van zijn en alle betrokken partijen moeten hier ook verantwoordelijkheid in dragen. Alleen op die manier kan je de volgende stap maken.”

Wie kiest jullie aanbod? Waar moet een coin aan voldoen?

“Onze coinspecialist onderzoekt constant verschillende soorten cryptocurrency en is altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden. Hij kijkt daarbij naar factoren als het volume, de achterliggende blockchain, geografische interesses en uiteraard zijn we altijd op zoek naar innoverende technieken. Hierbij zoekt hij ook contact met de community om een dialoog aan te gaan.”

Hoe zien jullie de positie van kleinere sites zoals die van jullie tegenover een Coinbase?

“Veel cryptobeurzen hebben natuurlijk een groter aanbod aan valuta, maar komen in onze ogen zwaar te kort in termen van service. Er zijn genoeg verhalen online te vinden van mensen die problemen hebben met hun order en al weken op antwoord wachten. Klanten zijn vaak verbaasd dat wij zo snel reageren en het vaak zo snel oplossen. Dat is ook wel te zien aan onze TrustPilot reviews waarvan we er ondertussen bijna 7.800 (met een score van 7.8) van hebben verzameld. We willen in de toekomst niet alleen excellente service, we willen ook steeds meer gaan doen met informatievoorzieningen. Denk daarbij aan Youtube video’s, interviews met mensen uit de branche, uitgebreide guides, Q&A’s etc. Wij willen constant innoveren op het gebied van customer service. Daarnaast moet je het effect van iDEAL op de Nederlandse markt niet onderschatten. Met een iDEAL betaling hebben klanten binnen enkele minuten de coins in hun wallet. Een extreem belangrijke eigenschap in deze volatiele branche. Dat is in onze optiek het verschil met exchanges als Coinbase.”

Wat zijn jullie toekomstplannen?

Anycoin Direct heeft enorm veel gepland voor de toekomst. We staan te popelen om meer te vertellen maar helaas kunnen we alleen een tipje van de sluier oplichten. In 2018 gaan we sowieso met enige regelmaat nieuwe cryptomunten toevoegen. Terwijl wij ons focuste op customer service en informatievoorziening, zagen we dat onze concurrenten bezig waren met het aantal aangeboden cryptovaluta. Daarom is onze coinspecialist constant bezig met het onderzoeken van cryptocurrency, die perfect bij Anycoin Direct passen. We kunnen dus al verklappen dat nieuwe coins eraan zitten te komen.”

Wat is het gekste wat je hebt meegemaakt bij Anycoin Direct?

“De klanten van Anycoin Direct komen uit alle uithoeken van Europa. Je kunt je dus wel voorstellen dat er zo nu en dan een taalbarrière is, waardoor je elkaar niet altijd 100% begrijpt. Het is juist de truc om op zo’n moment begrip te tonen om de klant te begrijpen. Uiteraard zijn er een hoop memorabele gesprekken geweest. Zo heeft een klant ooit een uitgebreide rondleiding door zijn huis gegeven tijdens zijn video verificatie. In de beginjaren is het een keer voorgekomen dat een bitcointransactie met een klant niet helemaal is verlopen zoals het hoorde, waardoor er een technische oplossing op locatie nodig was om dit probleem te verhelpen. Hiervoor is onze productspecialist naar een klant in het noorden van het land afgereisd om met behulp van zijn technische kennis de bitcoins toch in de juiste wallet te krijgen.”

Wat is je favoriete coin en waarom?

“Het ligt misschien wat voor de hand, maar dan ga ik toch voor Bitcoin omdat het hier allemaal mee begonnen is. Bitcoin functioneert ook als het ruilmiddel waartegen alle andere cryptomunten te verhandelen zijn en heeft wereldwijd de meeste resources en populariteit naar zich toegetrokken. Innovatie in het Bitcoin protocol zal ook alleen maar blijven toenemen waardoor er alleen maar meer functionaliteiten voor BTC bijkomen. Zonder BTC waren al de andere cryptocurrency’s er nooit geweest en dat is iets waar de alsmaar groeiende Bitcoin community veel waarde aan hecht.”

 

Gerelateerde artikelen

Hong Kong exchange HashKey gaat internationaal: Licentie in Bermuda verkregen

Marijn Van Leeuwen

Crypto exchange Coinbase ontvangt licentie in Canada

Marijn Van Leeuwen

Binance forceert omzetting van 15 tokens naar USDT

Marijn Van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer