19 januari 2022
Blockchain Stories
Altcoin Cryptocurrency Cryptomarkt Update Nieuws

De afgelopen week: Bitcoin, Bitmain, ETF’s en meer

Bitcoin, Bitmain, ETF's

Een week geleden was in onze update te lezen hoe het ervoor stond in de cryptomarkt. Nagenoeg elke coin/token daalde met 15 tot wel 30%, waar Ethereum Classic (ETC) en Ripple (XRP) de uitzonderingen waren. De dominantie van Bitcoin (BTC) steeg tot een ouderwetse hoogte van bijna 50% en er was ondanks dit alles ook goed nieuws omtrent futures contracten op het nieuwe platform Bakkt. In dit artikel blikken we terug op de afgelopen week.

Totale marktkapitalisatie

Vorige week zat de totale marktkapitalisatie rond de 250.000.000.000 USD. Klinkt als enorm veel geld, maar vergeleken met begin januari was dit echter nog 815 miljard USD. We zijn in de afgelopen zeven dagen ook weer een aanzienlijk deel van de kapitalisatie kwijtgeraakt: 35 miljard in Amerikaanse dollars. Dit speelde zich vooral rond afgelopen woensdag af, toen bekend werd gemaakt dat Bitcoin ETF van VanEck-SolidX zou worden uitgesteld.

De totale marktkapitalisatie van de afgelopen 7 dagen

Bitcoin en de altcoins

Het was duidelijk te zien dat de markt reageerde op het nieuws over het uitstel van de Exchange Traded Funds. Bitcoin daalde van $7100 terug naar de $6200 en consolideerde daarna enkele dagen om terug te komen op een waarde van rond de $6500. De afgelopen zeven dagen is de grootste cryptomunt met 9% gedaald in waarde. Wat betreft de altcoins is er niet echt een touw aan vast te knopen. Er zijn uitschieters naar onderen en uiteraard ook naar boven. Er is een enorme spreiding te zien van tussen de -30% en +15%. Hieronder zie je enkele van deze uitschieters.

Stellar Lumen (XLM)

Met maar -4% is XLM overduidelijk een van de winaars geweest van de afgelopen week. Waar EOS en XRP meer dan 30% van haar waarde verloren, bleef een Stellar nagenoeg even duur. Dit had te maken met het nieuws dat Stellar een partnership heeft gesloten met SHIFT Markets. SHIFT biedt op verschillende plekken in de wereld mogelijkheden aan om cryptocurrency´s te verkopen tegenover verschillende soorten FIAT-koersen.

WAVES

WAVES begon de week aanvankelijk nog met grote rode percentages. Ondanks dat is er in de loop van de week een omslagmoment is gekomen: er werd bekend gemaakt dat WAVES gaat worden ondersteunt door de Ledger hardware wallets. Mede hierdoor steeg de prijs van $1.69 naar $2,25. Dit goede nieuws heeft dus toch invloed gehad op de prijs.

Grote verliezen

Net als vorige week zien we weer enkele gerenommeerde (en nieuwe innovatieve) cryptomunten enorm in waarde dalen. In zeven dagen tijd is MIOTA maar liefst 40% in waarde gedaald. Dit is een ongekend percentage dat zelfs in een bearmarkt niet uit te leggen is. Verder zijn EOS, NEO, VeChain, Ontology en Zilliqa allemaal meer dan 30% in waarde gedaald. Deze coins worden juist als sterk en vernieuwend beschouwd, maar geven desondanks niet thuis.

Goed nieuws Bitmain

Echter is er ook gewoon goed nieuws te melden. Waar een marktkapitalisatie van 250 miljard USD laat zien dat er in crypto veel geld zit, is dat ook terug te zien in andere aspecten. Zo zal Bitmain een van de grootste IPO’s uit de geschiedenis uitvoeren. Bitmain zou je kunnen kennen van bijvoorbeeld haar antmining-apparatuur. Een IPO is een beursintroductie van een onderneming. Het staat ook wel bekend als Initial Public Offering dat zoiets betekent als dat Bitmain voor het eerst aandelen te koop aanbied. Bitmain heeft de ambitie om hiermee 18 miljard dollar op te halen. Even ter vergelijking; VISA haalde 18 miljard USD op en Facebook maar 16 miljard USD.

Meer over coins leren

Wil je meer weten over bepaalde coins? We zijn bij Blockchain Stories druk bezig om een lijst te maken van interessante cryptomunten. Check onze cryptocurrencylijst voor meer informatie. Suggesties of opmerkingen? Kom eens langs op Telegram.

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

Ethereum heeft meer unieke core developers dan Bitcoin

Robin Heester

NANO Android Wallet bug: stel je coins veilig!

Robin Heester

Bitcoin zakt tot $6400, altcoins volgen

Robin Heester
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.