21 januari 2020
Blockchain Stories
Cryptobeurs KuCoin Nieuws

KuCoin een leeg kantoor?! Opheldering en uitleg

WARNING: KuCoin’s Hong Kong office is empty! Dit verscheen enkele dagen geleden op het Medium account van Jackson Wong. Jackson is een journalist en is (net als KuCoin) afkomstig uit Hong Kong. In een nieuw artikel uitte hij zijn zorgen over deze exchange omdat er een aantal dingen niet zouden kloppen. Het viel hem op dat er in zijn omgeving nooit over KuCoin gepraat wordt. Daarnaast zou de Securities and Futures Commission of Hong Kong (SFC) een vergunning moeten hebben verstrekt aan dit exchange-bedrijf. En deze vergunning zou nooit zijn gegeven. Dit bracht Wong zo ver om op onderzoek uit te gaan naar deze exchange.

Kantoorpand Hong Kong

Leegstaand kantoorpand

Jackson Wong heeft het adres van het kantoorpand in zijn woonplaats opgezocht en hij bracht zijn verslag daarover enkele dagen geleden naar buiten. Zoals de titel van het medium artikel al aangeeft: het kantoor van KuCoin in Hong Kong is leeg en er wordt niet in gewerkt. Verder zouden de werknemers geen werkvisum hebben om in Hong Kong te mogen werken óf geen naam hebben die in die regio veel voor komt. Verder is er geen enkele aanwijzing dat er iemand van de exchange aanwezig is (geweest) in het pand en daarmee zou er gesteld kunnen worden dat KuCoin haar gebruikers voor de gek aan het houden is. Dit allemaal rondom het kantoorpand is dus vaag, schimmig en onduidelijk te noemen.

Gezien er veel speculators zijn met account bij deze exchange, is dit nieuws als een lopend vuurtje rond gegaan. Maar enkele dagen later kwam er dan toch duidelijkheid meer duidelijkheid. Uiteraard kwam KuCoin met een officiële verduidelijkingsverklaring.

Verklaring KuCoin

De officiële verklaring gaf meer duidelijkheid over deze vage situatie. Het public address van het kantoorpand in Hong Kong is enkel een postadres van één van de zusterondernemingen. KuCoin Headquarters bevindt zich in Singapore en heeft daarmee helemaal niets te maken met het schimmige gebouw. KuCoin is altijd een wereldwijd bedrijf geweest met meer dan 300 werknemers en vier grote kantoren in China, de Filippijnen, Singapore en Thailand. Deze verklaring was kort en bondig en houdt ook geen ruimte over voor discussies of twijfel. De officiële verklaring is hier in het Engels te lezen. Hiermee is alle FUD (zoals geruchten over een ‘exitscam’) uit de lucht en kan men weer veilig door blijven traden op www.kucoin.com.

Klik hier voor het originele Medium artikel van Jackson Wong.

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

Bitcoin Reddit heeft 1 miljoen subscribers

Robin Heester

Uber accepteert bitcoin na Argentijnse creditcard blokkade

Robin Heester

Dagoverzicht: Let op Ethereum scam forks!

Robin Heester
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.