Blockchain Stories
Image default
Altcoin Bitcoin Cryptocurrency Cryptomarkt Update Nano

Groene markt: BAT, NANO en Bitcoin stijgen

Het is een groene dag vandaag in de cryptomarkt. Bitcoin en altcoins tonen bijna allemaal groene cijfers. Dat is niet per se geweldig nieuws, want de markt zit nog altijd in een flinke dip. Een groene dag betekent dus zeker niet dat alle prijzen nu ineens weer terug naar hun all-time-highs gaan. Basic Attention Token (BAT) en NANO deden het van de grotere projecten het beste qua prijs: 20% in het groen. Bitcoin (BTC) pakt langzaam aan weer meer marktaandeel terug van de altcoins.

Bitcoin dominance hoger dan 50%

Bitcoin verloor in 2017 een groot marktaandeel door de groei van altcoins. Elke cryptomunt die op de mark komt pakt een klein stukje van de markt af zodra het enige waarde krijgt. Mede door de enorme hoeveelheid nieuwe coins en de waardestijgingen van grote munten zoals Ether dook BTC voor het eerst in haar bestaan onder de 50% in 2017. In onderstaande grafiek is te zien dat bitcoin nu weer langzaam een groter marktaandeel pakt. Meer dan de helft van de totale marktwaarde is weer in handen van BTC.

Bitcoin Dominance 53.7%
Bitcoin Dominance 53.7%

Grootste stijgers in de cryptomarkt

De markt kleurde dus groen vandaag. Bitcoin Private (BTCP), TenX, NANO, BAT en ZCoin (XZC) zijn de grootste stijgers in de top 100. Deze groene cijfers zijn misschien leuk voor daytraders, maar op het moment dat je gewoon je cryptomunten vasthoudt is er nog niet echt reden tot juichen. De algehele markt zit nog steeds in een dip. De market cap zit op dit moment rond de 200 miljard, terwijl dat rond de jaarwisseling nog ver boven de 700 miljard lag.

Groene markt BAT, NANO en Bitcoin stijgen
Grootste stijgers van vandaag volgens CMC

De top 20 cryptocurrency’s

De gehele top 20 kleurde groen. TRON (TRX), IOTA (MIOTA) en Tezos (XTZ) zijn de grootste stijgers vandaag. Maar ook deze drie cryptomunten hebben (veel) betere tijden gekend. Al met al is een positief dagje altijd welkom, maar het wordt pas echt weer leuk als we ooit weer eens een paar weken achter elkaar omhoog knallen. Dat zal echter voor een hele hoop projecten helemaal nooit meer gebeuren, zo gaat dat in elke markt.

Top 20 markt van vandaag

Gerelateerde artikelen

Ethereum Whales houden vertrouwen in de markt, ondanks recente dip

Marijn Van Leeuwen

Toncoin stijgt 10% en haalt Dogecoin in

Thanh Lanh Tran

Bitcoin heerst: marktdominantie piekt, terwijl altcoins kelderen

Ulrich Martin

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer