4 maart 2024
Blockchain Stories
Nieuws

Zuid-Korea legt 1 miljard won klaar voor blockchaintechnologie

zuid korea blockchaintechnologie

Zuid-Korea is een land dat al bijzonder lang op het allerhoogste niveau meedoet op het gebied van technologie. Uiteraard willen zij dat ook op het gebied van blockchains en cryptovaluta bewerkstelligen. Het Aziatische land stelt 1 miljard won (~780 miljoen euro) beschikbaar om te investeren in onder andere blockchaintechnologie, AI en de ‘deeleconomie’. Dat budget is alleen voor 2019.

Zuid-Korea’s ‘Growth Through Innovation’

Zuid-Korea zet groots in opkomende technologieën. Volgens een persbericht wil het land in totaal 5 miljard won investeren in hun ‘Growth Through Innovation’-plannen. Deze strategie moet er voor zorgen dat Zuid-Korea een voorloper blijft op het gebied van technologie in de wereld. Er worden acht projecten ondersteunt die allemaal bij moeten dragen aan een economie die bestaat uit een groot digitaal platform. Dit platform is bedoeld voor big data-analytici, transacties en ook verschillende oplossingen voor supply chains.

9 tot 10 miljard won

In de totale strategie moet uiteindelijk tussen de 9 en 10 miljard won worden geïnvesteerd. Uit het persbericht: ‘De regering focust zich op big data en AI, ontwikkeling van blockchaintechnologie ten behoeve van de veiligheid van data management en de deeleconomie.’  Deze industrieën mogen in totaal ruim 1 miljard won verwachten qua investeringen.

Positief nieuws

Eerde dit jaar liet Zuid-Korea al weten dat cryptobeurzen in het land kunnen rekenen op meer overheidssteun. Door een aantal nieuwe wetten door te voeren wordt het voor de exchanges een stuk makkelijker beleid te maken in Zuid-Korea. Naast de Koreanen zijn ook de Japanners in Azië hard op weg om een mooie plek te worden voor cryptofanaten. Bitcoin is al een lange tijd een officieel betaalmiddel in het land en ze zijn ook voorvechters voor duidelijke internationale regels rondom cryptocurrency.

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

Grote bank in China leent geld uit met blockchain

Robin Heester

De afgelopen week: Bitcoin, Bitmain, ETF’s en meer

Arnold Hubach

OTC Bitcoin handel bij Bittrex

Robin Heester
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.