Blockchain Stories
Image default
Altcoin Coinreview Cryptocurrency

Dadi: Webservices en Cloud Computing op de blockchain

Dadi is een gedecentraliseerde webservice die gebruikmaakt van blockchain met het doel om een revolutie in de cloud computing op gang te brengen. Het doel van Dadi is om het aantal machtige bedrijven die het overgrote deel van het internet beheersen te verminderen. Deze macht gaat worden toegewezen en verdeeld onder de deelnemers van Dadi. En zoals in elk blockchain platform worden deze deelnemers hiervoor vergoed.

Bedrijven zoals Google, Facebook en Amazon hebben een groot percentage van het marktaandeel in hun sectoren gepakt. Hoewel webservices buitengewoon gewenst zijn, storen deze grote bedrijven de kleinere concurrenten in de mogelijkheid om normaal het product/dienst te kunnen verkopen. Hierdoor blijft het mogelijk om extreem hoge kosten in rekening te brengen voor het gebruik van een eenvoudige online service.

DADI wil verandering

DADI wil dit allemaal veranderen door een gedecentraliseerd platform te introduceren dat meer voordelen voor gebruikers belooft. Hierbij doelen ze op een besparing van de kosten tot wel 90%, een verhoogde veiligheid en flexibiliteit in de tarieven.

De nieuwe cloud computing-service is gebouwd op de Ethereumblockchain om op wereldwijde schaal peer-to-peer (P2P) samenwerking mogelijk te maken. Het richt zich op het leveren van webservices om ​​daar producten mee op de markt te kunnen brengen. Dadi maakt het mogelijk dat elk online apparaat (als miner) verbinding kan maken met het platform en de computerkracht te verkopen die door deze services wordt vereist.

Potentieel

Het potentieel voor een gedecentraliseerd wereldwijd platform, zoals Dadi, is enorm. Elk bedrijf dat online actief is wordt aangedreven door webservices. Bedrijven kunnen gebruikmaken van de technologie van Dadi om de efficiëntie te verbeteren, kosten te verlagen en een veiligere manier te bieden waarop klanten hun services kunnen aanschaffen.

In tegenstelling tot de meeste andere platforms die worden ontwikkeld voor een op-de-blockchain-gebaseerd principe, is de techniek achter de Dadi-services al in gebruik voor het aandrijven van producten zoals Empire Online, Monocle en Virgin Limited Edition. Hiermee heeft het een stap voor op soortgelijke projecten.

 

Techniek achter Dadi

Dadi webservices

Dadi bevat een reeks open webservices die werken op bestaande P2P-technologieën. Deze open source webservices bieden gebruikers gebruikersvriendelijke oplossingen om taken uit te voeren en hen te helpen hun digitale producten te bouwen, te schalen en te laten groeien.

Om gebruik te maken van de webservices, zijn er verschillende API’s ontwikkeld. Enkelen hiervan zijn al klaar voor gebruik, anderen zijn nog under construction. Deze API’s zijn nodig om gebruik van het netwerk te kunen maken,  ze zijn zo ontwikkeld dat ze eenvoudig zijn aan te passen als de vraag groter (of anders) wordt dan op dit moment wordt ingeschat. Dat betekent dus dat de flexibele API’s altijd in gebruik kunnen blijven.

Dadi API’s

Gebruikers die deze API’s implementeren, maken daardoor/daarmee gebruik van de diensten die Dadi aanbied. Er zijn in totaal tien verschillende API’s die elk haar eigen toepassing heeft. Voor de exacte uitleg over de API’s kun je de site van Dadi checken, daar wordt alles goed uitgelegd. Er zijn API’s voor Identity, Predict, Publish, Visualize, Web, Queue etc.

Dadi Netwerk

In het netwerk zijn de deelnemers in vier verschillende groepen verdeeld. Deze zijn onmisbaar en kunnen niet zonder elkaar.

Hosts

Dit zijn de netwerk nodes die de benodigde computerkracht leveren. De Dadi webservices draaien in een omgeving waar deze hosts aanwezig zijn. Hosts worden gestimuleerd om mee te doen doordat ze worden beloond voor hun werk, in de vorm van de Dadi tokens. De beschikbaarheid van de hosts wordt door het Proof-of-Work protocol beheerd en bijgehouden, net als een reputatiesysteem dat de meest gunstige hosts in kaart brengt.

Gateways

De gateways zijn de eigenaren van computers die haar bandbreedte afstaan aan het netwerk. Dit zorgt voor de toegang tot het netwerk, die de hosts op haar beurt nodig hebben. Daarmee creëren deze gateways ook een systeem met domeinnamen waar vanaf de (eigenschappen van de) computer-resources van de hosts worden bijgehouden. Je zou het kunnen zien als de cache van de inhoud die de host zal gaan verwerken. Om een ​​gateway te worden, moet de gebruiker een groot aantal tokens locken, veel meer dan de hosts. Dit vergemakkelijkt het reputatiesysteem en vermindert het risico op Sybil-aanvallen. Wat dit precies inhoudt is niet relevant voor dit artikel, maar zeker wel interessant om eens te lezen.

Stargates

De stargates leveren de vitale functies van het netwerk door verschillende belangrijke aspecten in kaart te brengen. Hieronder valt contract negotiation tussen Dadi en de gebruikers, maar ook het in kaart brengen van de domeinnamen. Deze stargates zijn bedoeld voor situaties waar enorm hoge bandbreedtes voor nodig zijn.

Gebruikers

Uiteraard zijn er ook gebruikers die de API’s implementeren in de verschillende toepassingen. Dit kunnen overheden, bedrijven maar ook particulieren zijn.

Dadi token

De Dadi token is een ERC-20 token. Alle transacties op het netwerk worden verzorgd door de token. Het leeuwendeel hiervan gaat naar de hosts. En percentage van dat deel wordt weer door gedistribueerd naar de gateways die daar aan zijn gekoppeld. Kleine beetjes Dadi zijn bedoeld voor het onderhouden van het netwerk en de betaling van de ontwikkelaars die aan het netwerk werken. Het team ontwikkelt een wallet die het mogelijk maakt om bepaalde diensten (of API’s) te kunnen kopen in met de eigen gewenste valuta.

Dadi kopen

Ben je enthousiast geraakt over deze coin en wil je er een paar in je portfolio hebben? Dan kun je ze gelijk aanschaffen. Op dit moment is de token het best te traden op Okex. Hulp nodig bij het kopen van cryptocurrency? Check dan onze beginnersgids. Ben je geïntereseerd in dit type blockchain projecten? Lees dan ook over Basic Attention Token en Pearl Oyster die zich richten op de reclame-vrije platformen. Gladius en Substratum richtten zich beiden op blockchain gebaseerde content delivery.

Gerelateerde artikelen

Goedkeuring Ethereum ETF zorgt dat ONDO met 13% stijgt

Timo Bruinsel

Solana overweegt 50% verbranding prioriteitsvergoeding af te schaffen

Marijn van Leeuwen

Zal XRP dalen tot $0,47 aan de hand van bearish indicatoren?

Timo Bruinsel

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer