21 januari 2021
Blockchain Stories
Cryptomarkt Update Waves

Marktupdate: Bitcoin reageert rustig op afwijzingen ETF

Marktupdate Bitcoin reageert rustig op afwijzingen ETF

Er zijn opnieuw meer dan één hand vol ETF’s afgewezen. Eerder reageerde de cryptomarkt nogal heftig op dit soort afwijzingen, maar dat was deze keer een stukje minder. Bitcoin blijft op hetzelfde prijsniveau als een week geleden. Mede doordat bitcoin rustig bleef, deden de altcoins ook gezamenlijk geen gekke dingen.

Bitcoin (BTC) blijft hangen rond $6400

Zoals te zien is in onderstaande chart reageert de koers niet heel gek op het negatieve nieuws rondom ETF’s. Eerder reageerde de prijs van BTC een stuk heftiger op dit soort nieuwtjes uit de USA. Vorig jaar zagen we dat de markt behoorlijk reageerde op bitcoinforks, maar dat is nu ook niet meer zo. De cryptospace leert omgaan met nieuws rondom bepaalde onderwerpen. Misschien is dat nu ook het geval voor nieuws dat de Amerikaanse ‘Securities and Exchange Commission’ (SEC) betreft. Het zou mooi zijn als ‘we’ niet meer zo panisch doen wanneer de SEC een verzoekje afwijst. bitcoin etf uitspraken koers

Lisk (LSK) en Nano doen het goed

Terwijl BTC lekker blijft hangen rond een prijspunt, volgen Lisk en Nano hun eigen koers vandaag. Ook ICON (ICX) en Waves toonde aardige groene cijfers deze vrijdag. Lisk laat vandaag een mooie plus zien van ruim 14% en Nano komt daar kort achteraan met een stijging van bijna 13%. Beide munten hebben zowel qua prijs als positie op de ranglijst van CMC wel eens hoger gestaan, maar de cryptomunten laten sinds half augustus toch enige vorm van herstel zien. Ze zijn nog lang niet terug op hun oude niveau, maar een beetje positiviteit kan geen kwaad in deze downtrend.

  • Nano koers deze maand
    Nano koers deze maand

Opvallend: weinig dalers.

Qua dalers is er vandaag weinig schokkends te melden. De grootste daler, RChain (RHOC), verloor nog geen 7%. Aurora (AOA) dreigt door de kleine verliezen van vandaag buiten de top 100 te vallen. Theta Token (THETA) is de grote winnaar van de dag, de token ging met ruim 47% omhoog. De top drie van grootste stijgers wordt gevuld door CyberMiles en Neo’s Gas.

 

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

Marktupdate: VeChain (VET), NANO en Ontology (ONT) stijgen

Robin Heester

Marktupdate: Tezos, Nano en Waves laten van zich horen

Arnold Hubach

Vorige week: Bitcoin ruim over de $7K, Dogethereum doet wonderen

Robin Heester
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.