Blockchain Stories
Image default
Altcoin Coinreview Cryptocurrency

ICON (ICX): Het hyperconnecten van verschillende ‘werelden’

Wat is Icon (ICX)?

Sinds de doorbraak van Ethereum (ETH), schieten de nieuwe blockchains als paddenstoelen uit de grond: allemaal verschillende soorten blockchain met eigen toepassingen. Elk van deze blockchains probeert in haar eigen sector de nummer één te worden. Echter zijn er problemen: elke toepassing werkt enkel binnen zijn eigen wereldje. Het is niet mogelijk om alles ter wereld aan elkaar te koppelen. Het ziekenhuisdossier van het UMC Groningen heeft niets te maken met een instituut uit Londen dat onderzoek naar een bepaalde ziekte. En nadat een toerist een behandeling in het buitenland heeft ondergaan, weet de verzekeraar niet automatisch wat er heeft plaatsgevonden. Er zijn veel projecten waar wordt geprobeerd om te blockchain te linken aan de real-life wereld. Maar deze technologie staat nog in de kinderschoenen op het gebied van prestaties, gebruiksgemak en servicekwaliteit. En daarom is daar ICON: Hyperconnect the World. ICON is een gedecentraliseerd netwerk van verschillende blockchain communities.

Het ICON netwerk moet dus alle losse einden uit de hele wereld aan elkaar knopen. In de huidige wereld zijn er verschillende instanties die de macht hebben over al deze losse eindjes. ICON ontwikkelt een blockchain waar al deze werelden bij elkaar worden gebracht. En hiervoor moet deze blockchain aan enkele eisen voldoen:

Gebruiksgemak

ICON’s blockchain wordt gebouwd om verschillende werelden te verbinden; banken, ziekenhuizen, universiteiten en meer. En om de cryptowereld samen te brengen met de real-life-wereld waarin wij leven, is gebruiksgemak een heel belangrijk punt.

Schaalbaarheid

ICON is schaalbaar en niet publiek toegankelijk (zoals Ethereum en Bitcoin dat wel zijn). Het is het enkel het centrumpunt van allemaal verschillende blockchains, en hierdoor wordt is het schaalbaar en kan er een waardevolle omgeving gecreëerd.

Betrouwbaarheid

Het netwerk van ICON wordt geleid door een transparant beheersysteem, gecombineerd met kunstmatige intelligentie. C-Reps en Nodes zullen actief bijdragen aan de bijdrage van de betrouwbaarheid hiervan. Hierover is verder in dit artikel te lezen.

Verschillende projecten

Omdat ICON een framework is, waarin andere opzichzelfstaande blockchains kunnen worden gebruikt, is het mogelijk om projecten uit allerlei verschillende sectoren samen te brengen. Hierbij brengt ICON de volgende toepassingen naar voren:

Effectenbeurs: In 2016 is de Korea Financial Investment Blockchain Consortium samengesteld door 26 Koreaanse effectenbeurzen. In Q4 van 2017 is hierdoor de eerste enterprise blockchain dienst gepubliceerd: de CHAIN ID. Dit is een veiligheidssysteem dat identiteitsdiefstal moet voorkomen.

Verzekering: Een groep van verzekeringsmaatschappijen heeft een geautomatiseerde verzekeringsdienst gestart met behulp van loopchain. Over loopchain is verder in dit artikel te lezen. Met deze dienst moet het mogelijk worden om op een eenvoudige manier verzekeringen af te sluiten en te claimen, zonder dat ter ingewikkelde procedures aan vooraf hoeven te gaan.

Banken: De banking community van ICON ontwikkelt op dit moment een pre-paid digitaal betaalsysteem. Het is gericht op de implementatie van accountbeheer, het opladen, versturen en opnemen van geld en een digitaal valutamanagement.

Universiteiten: U-coin is een eerste blockchain cryptocurrency platform dat wordt gebruikt door grote Zuid-Koreaanse universiteiten. Studenten kunnen deze U-coin de dagelijkse betalingen voor Smart Vending Machines doen.

Ziekenhuizen: Precision Healthcare Information System (P-HIS) is een initiatief om de beveiliging van patiëntgegevens te vergroten en daarbij uitwisselingen tussen ziekenhuizen, instellingen in de Zuid-Koreaanse gezondheidszorg te vergroten. Dit wordt gezien als een mijlpaal in het huidige medische informatiebeheer. Dit project zal samengaan met de ontwikkeling van de zogenaamde H-sign, een op blockchain gebaseerd digitale handtekening.

ICON ICX - Connect the World
Hyperconnect the World

ICON netwerk

Het ICON netwerk bestaat uit vijf verschillende onderdelen. Het totaal van dit netwerk wordt Nexus genoemd. Op deze Nexus omgeving wordt door C-Reps toegang verleend. Hiermee is het mogelijk andere blockchains te linken. Dit gebeurt door middel van de inmiddels ontwikkelde loopchain technologie. De transacties tussen de verschillende soorten chains wordt uitgevoerd met ICX. Elke Nexus kan eenvoudig aan een andere Nexus worden verbonden en hierdoor blijft het totale netwerk van ICON dus schaalbaar en snel.

Connecten van de Blockchains
Connecten van de Blockchains

Aangezien de meeste industrieën verschillende operationele vereisten en structuren hebben, is er een blockchain met flexibele functies noodzakelijk om aan deze uiteenlopende behoeften te kunnen voldoen. Dit idee was het begin van loopchain. Loopchain is een high-performance enterprise blockchain met Smart Contract-functies die kan worden aangepast aan de behoeften van de sectoren. De loopchain kan daarbij aan andere typen distributed ledgers worden gelinked.

Hieronder zijn de partijen die binnen de Nexus structuur aanwezig zijn, kort uitgelegd:

Community

De community is een netwerk dat bestaat uit verschillende nodes van/binnen een overkoepelend beheer. Dit kan een school, een financieel instituut zijn, maar ook bijvoorbeeld de gezondheidszorg. Elke community heeft haar eigen samenstelling van nodes binnen het netwerk. Deze samenstelling is gebaseerd op de eigenschappen en omstandigheden van het ecosysteem.

C-Nodes

Dit staat voor Community Nodes. Dit is de groep van een community die wat te zeggen heeft op het gebied van besluitvorming binnen de community. Het beleid dat deze C-Nodes nastreven, wordt bepaald door de leden van de community.

C-Reps

C-Rep staat voor Community Representative. Dit houdt in dat het representatief is voor community en tegelijk ook onderdeel is van de ICON Republic (hierover is hieronder mee te lezen). Een C-Rep wordt geselecteerd door de desbetreffende community en een C-Rep kan van de ene node naar het andere worden gewijzigd. Met andere woorden, C-Rep’s zijn afhankelijk van het bestuur van de community. Bovendien ontvangt een C-Rep een vergoeding voor het onderhoud en de activering van de ICON Republic. Alleen de vertegenwoordigers (die in hoge mate hebben bijgedragen aan ICON Network), worden gekwalificeerd voor de titel C-Rep. Deze C-Reps zijn de link tussen de Nexus en de andere Blockchains die aan elkaar moeten worden geconnect.

ICON Republic

Dit onderdeel brengt al de verschillende communities samen. Het bestaat uit de C-Reps en C-Nodes. De ICON Republic is gedecentraliseerd omdat alles wordt bepaald en beslist door de stemmen van al deze verschillende Reps. De ICON Republic dient dus enkel als communicatiemiddel tussen de verschillende communties, zonder dat deze daardoor kunnen worden aangetast of beïnvloed.

Citizen Node

Tot slot een Citizen Node: dit is een onderdeel van de ICON Republic. Iedereen kan deelnemen als Citizen Node voor dApps die gemaakt zijn op de loopchain. Een Citizen Node heeft echter geen stemrecht voor het bestuur van ICON Republic, maar heeft alleen het recht om een transactie te genereren. Een Citizen Node kan ook een C-Rep mét stemrechten zijn als aan bepaalde voorwaarden is voldaan. Deze nodes hoeven dus niet perse onderdeel te zijn van een community.

Een combinatie van al deze vijf onderdelen zorgt ervoor dat er vanuit allemaal verschillende communities kan worden samengewerkt. Een dokter uit China kan de patiëntgegevens uitlezen van een toerist die is verzekerd bij een Italiaanse dienst. En ga zo maar door.

De diensten van ICON

ICONex

De ICONex is een wallet van ICON waarin er verschillende currency’s kunnen worden bewaard. Dit is (voor een windows apparaat) een chrome extension die eenvoudig te downloaden en te gebruiken is. Verder is de wallet ook te downloaden vanuit de Appstore en de Playstore.

ICONex wallet
ICONex wallet – een extensie in Chrome
ICONick

ICONick is een wallet ID die in het ICON netwerk wordt gebruikt. Door een eigen nickname te gebruiken in plaats van de traditionele lange wallet addresses, is er eenvoudig gebruik te maken van de verschillende diensten om ICX mee te versturen of verwisselen. Deze wallet ID is eenvoudig uit te lezen met een domeinnaam.icon. Hierbij is de domeinnaam dus de nickname je wallet. Alle ICONex gebruikers kunnen één jaar gratis gebruik maken van één ICONick account per wallet. Het is overigens ook mogelijk om je ICONick te verkopen aan andere gebruikers, indien dat gewenst is.

Blockchain Interoperability Alliance (BIA)

In december 2017 is BIA (Blockchain Interoperability Alliance) gevormd, dat moet gaan fungeren als een koppeling tussen onafhankelijke blockchain-netwerken.

ICON, AION en Wanchain zijn de leidende partijen in deze samenwerking. Zij hebben verschillende onderzoeken gedaan en dat met elkaar gedeeld. De insteek is om een inter-operationele standaard te ontwikkelen voor een zogenoemd interchain-netwerk- en protocolarchitecturen. Dit moet er voor zorgen dat alle verschillende soorten blockchains onderling moeten kunnen gaan communiceren zodat het aantal toepassingen uitgebreid kan worden.

ICON (ICX) kopen

ICX (ICON Exchange) is het transactiemiddel binnen de Nexus blockchain. ICX is gebaseerd op het smart contract van loopchain, dat het mogelijk maakt om overeenstemmingen tussen twee partijen mogelijk te maken, te verifiëren en uit te voeren. Het volume van ICON is het grootste op Binance. Als je al bekend bent met exchanges kun je hier een account aanmaken. Ben je nieuw en weet je niet waar je moet beginnen check dan onze beginnersgids.

Wil je graag meepraten over ICON en andere artikelen? Kom eens langs op Telegram.

Gerelateerde artikelen

Ethereum Whales houden vertrouwen in de markt, ondanks recente dip

Marijn Van Leeuwen

Toncoin stijgt 10% en haalt Dogecoin in

Thanh Lanh Tran

Waarom dalen Shiba Inu, Dogecoin, Pepe en andere memecoins?

Thanh Lanh Tran

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer