0 C
Amsterdam
17 oktober 2018
Blockchain Stories
  • Home
  • Nieuws
  • Uber accepteert bitcoin na Argentijnse creditcard blokkade
Bitcoin Nieuws

Uber accepteert bitcoin na Argentijnse creditcard blokkade

uber bitcoin argentinië btc creditcard

Zo nu en dan kom je nieuwtjes tegen waarvan je denkt: Bitcoin werkt en is nuttig. In Argentinië  daar nu een mooi voorbeeld in de praktijk naar bovengekomen. De Argentijnse regering heeft creditcardaanbieders verboden om nog zaken te doen met Uber. Daarop reageert Uber gepast: ze gaan bitcoin accepteren.

Edit: Blijkbaar is dit al een oud nieuwtje uit 2016.

Uber en bitcoin

De Argentijnse staat is al langer bezig om Uber een hak te zetten. De ‘care sharing’ applicatie valt bij een hele hoop regering niet zo goed. In Buenos Aires is het nu verboden voor veel maatschappijen om betalingen te doen aan Uber. Op hun beurt is de grote ‘taxiservice’ in zee gegaan met het Zwiterse Xapo om zo bitcoinbetalingen via pasjes te accepteren.

Oorlog tegen car sharing

Taxibedrijven klaagde gezamenlijk de stad Buenos Aires en Uber aan. De rechter gaf de aanklager gelijk en hierop volgde een ‘ride-sharing verbod’ in de stad. Ook moet de app van Uber worden geblokkeerd binnen de stadsgrenzen. En als laatste trap na zijn nu dus ook creditcardbetalingen verboden. Buenos Aires heeft nu aangekondigd zelf een taxi app te gaan ontwikkelen. Maar de vraag is natuurlijk hoeveel mensen dit gaan gebruiken. Na deze gebeurtenissen besloot Uber dus over te stappen naar een munt die zich niet houdt aan regeltjes van een bepaald land.

Gebruikers accepteren bitcoin

Diego Gutierrez Zaldivar, directeur bij Bitcoin Latam en CEO van RSK Labs, ziet in Ubergebruikers een mooie doelgroep voor BTC. Zij zijn immers ook al overgestapt op andere decentrale opties zoals de car-sharing applicatie. Zaldivar: “Over het algemeen zijn Ubergebruikers bovengemiddeld onderlegd in nieuwe technologieën. Zij zullen bitcoin sneller begrijpen en het ook meer gaan gebruiken. Angst voor bitcoin komt meer uit de hoek van mensen die niets met technologie hebben.” Volgens Franco Amati, organisator van de Latin American Bitcoin Conference, zijn een hele hoop mensen overgestapt naar bitcoin om gebruik te kunnen blijven maken van de functies van Uber. Amata: “Niemand stopt met het gebruiken van de app. Ik heb vrienden die voor het eerst gebruik gaan maken van de service en daarvoor bitcoin pinpassen hebben gekocht. Er zijn ook opties voor digitale kaarten, dus je hoeft niet eens een kaart bij je te hebben.”

Bitcoin adoptie

Dit is weer een klassiek voorbeeld van een use case voor bitcoin. Waar overheden of centrale instanties regels verzinnen, kunnen gebruikers van de groostste cryptomunt deze maatregelen omzeilen. Naast Uber kijken bijvoorbeeld ook grote banken als Morgan Stanley  naar bitcoinhandel, terwijl Iran eerder deze maand liet weten het minen van bitcoin te legaliseren. Beetje bij beetje groeit de acceptatie van de cryptowereld.

Meepraten? Kom eens langs op Telegram.

Bron: Cointelegraph

Blijf op de hoogte van het laatste cryptonieuws

* indicates required

Gerelateerde artikelen

Ripple gaat lobbyen bij overheden voor cryptocurrency

Jordy Schreuder

Bakkt maakt eerste future contracten bekend. En ja: het gaat om Bitcoin (BTC)!

Arnold Hubach

0x (ZRX) is eerste ERC-20 token op Coinbase

Jordy Schreuder