30 mei 2023
Blockchain Stories
Altcoin Cryptocurrency Nieuws

Saudische bank gaat werken met Ripple

Ripple (XRP) bank samenwerking Saudi-Arabië RippleNet

De ‘National Commercial Bank’ (NCB) van Saudi-Arabië gaat aan de slag met de enterprise blockchain van Ripple. De bank was de eerste echte bank in het land, maar is niet de eerste die in zee gaat met Ripple. De centrale bank van het koninkrijk is al een pilot gestart om gebruik te maken van het betalingsnetwerk. Een samenwerking met Ripple is trouwens iets ander dan XRP. Het netwerk, RippleNet, moet SWIFT uit het bankwezen verdrukken.

Het netwerk van RippleNet

Met meer dan vijf miljoen klanten wereldwijd is de NCB een grote vangst voor het netwerk. RippleNet moet de bank in staat stellen betalingen te doen die direct worden verwerkt. Alle banken die aangesloten zijn bij het netwerk kunnen hierdoor super snel geld over en weer sturen. Op dit moment zijn er meer dan 100 financiële instellingen aangesloten bij RippleNet. Banken, betalingsdienstaanbieders en andere instellingen zien graag een efficiëntere manier van betalingen dan het huidige systeem. Dit betekent overigens niet dat al deze bedrijven en instanties ook de munt Ripple (XRP) gaan gebruiken. Dat is geen onderdeel van de deal.

Saudi-Arabië is belangrijk voor Ripple

Volgens statistieken van de Wereldbank werd er in 2016 voor ruim 37 miljard dollar aan geld verzonden via de NCB. Dat gaat met name naar mensen die werken buiten het land. Daarom is een internationaal netwerk erg aantrekkelijk voor de bank, het kan een hoop tijd en kosten schelen als geld direct op de andere rekening staat.

Ripple (XRP) koers gaat omhoog

Mede door dit nieuws knalt de koers van de token XRP flink omhoog. Er lijkt nog steeds een misvatting te zijn over het bedrijf Ripple en de token XRP. Deze hebben wel met elkaar te maken, maar zijn zeker niet onlosmakelijk met elkaar verbonden. Je kunt prima gebruik maken van RippleNet zonder ooit XRP aan te raken. Wij legde eerder het verschil uit tussen Ripple als bedrijf en Ripple (XRP) als munt.

Ripple (XRP) koers na nieuws RippleNet en Saudi Arabië
Ripple (XRP) koers na nieuws RippleNet en Saudi-Arabië

 

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

Binance CEO: Amazon moet ooit eigen cryptocurrency lanceren

Robin Heester

Pornhub accepteert Tron (TRX) en ZenCash (ZEN)

Robin Heester

NANO Android Wallet bug: stel je coins veilig!

Robin Heester
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.