22 maart 2023
Blockchain Stories
Cryptomarkt Update

Marktupdate: Bitcoin en Ethereum stabiel, goed nieuws rondom XRP

crypto update Bitcoin en Ethereum stabiel, goed nieuws rondom XRP

Bitcoin (BTC)

Bij Bitcoin is het eigenlijk al een hele poos hetzelfde: op enkele flinke dumps na gebeurt er vrij weinig bijzonders. De prijs hangt tussen de $6200 en de $6500, en de dominantie blijft ook rond de 56% hangen. Het lijkt op een stilte voor de storm tot er op 30 september meer bekend zal worden gemaakt over de ETF van vanEck – SolidX. In combinatie met de release van Bakkt in november, wordt dit gezien als een mogelijke ommekeer van het marktsentiment. Er gaan echter ook veel verhalen dat dit verzoek voor de ETF alsnog door de SEC zal worden afgewezen. De markt zit dus in een spagaat: of bullish of bearish. Op dit moment zitten we dus in een relatief rustige periode. Ook wel eens lekker!

Bitcoin prijs update
Bitcoin prijs update

Ethereum (ETH)

Waar Ethereum een roerige week achter de rug heeft, leek de weg omhoog de afgelopen dagen weer te zijn ingezet. Echter daalde de prijs ineens weer onder de psychologische grens van $200, dit was toch even schrikken. De prijs corrigeerde zich al snel weer naar het oude niveau, hoewel dat natuurlijk nog steeds ver van de All-Time-High (ATH) is.

Ethereum prijs update
Ethereum prijs update

 

Ripple (XRP)

De eerste opvallende stijger is Ripple. De prijs steeg ineens van $0.27 naar $0.33, wat gelijk staat aan zo’n 20%. Deze stijging is veroorzaakt door het nieuws dat Ripple samen gaat werken met een Saudische Bank. Naast dit nieuws kwam er echter nog meer naar buiten. Het gaat mogelijk zijn om met een extensie XRP’s aan Youtube en Twitch kanalen te gedoneren. Dit wordt op dit moment door Coil ontwikkeld.

”You can give money to Youtube and Twitch users, as well as donate to sites like Wikipedia and archive.org when you use the extension.”

Ripple (XRP) koers na nieuws RippleNet en Saudi Arabië
Ripple (XRP) koers na nieuws RippleNet en Saudi Arabië

Chainlink (LINK)

Een andere opvallende stijger is Chainlink. De prijs was lang rond de $0.26, waar het ineens steeg naar $0.34. Deze stijging van 30% was o.a te danken aan het nieuws dat LINK binnenkort te traden zal zijn op Bithumb. Dit is ook het enige nieuws dat deze stijging heeft veroorzaakt. Bereid je dus voor op een dump en een ‘sell the news’-moment zodra er gehandeld kan gaan worden.

Aurora (AOA)

Aurora is ongetwijfeld een onbekende naam zelfs voor de cryptoholics onder ons. Sinds 12 september is Aurora te tracken op coinmarketcap en sinds dien is de prijs ook enorm gestegen. Waar AOA al sinds juni te traden was op KuCoin, is nu de ticker toegevoegd op CMC. Verder is er bekend gemaakt dat de token een USD pair krijgt op KuCoin. Waar de openingsprijs (op CMC) $0,10 was, steeg de prijs binnen enkele dagen door naar $0.44. Aan de andere kant is AOA nu de grootste daler: Voor een AOA betaal je op dit moment nog maar $0.22. Zonder super bijzonder nieuws is Aurora dus flink gestegen en dus was deze daling ook onvermijdelijk.

Aurora (AOA) stijging en daling
Aurora (AOA) stijging en daling

 

Wil je graag op de hoogte blijven van al het nieuws over blockchain en de currencies? Kom langs in onze Telegram chat! Wil je kans maken op mooie prijzen, waaronder een geldprijs die in BTC wordt uitgereikt, lees dan het vastgepinde bericht!

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

Marktupdate Week 29 2018 – Stellar en Bitcoin Diamond stijgen flink

Robin Heester

Ethereum Classic (ETC) stijgt 15% na Coinbase nieuws

Robin Heester

Donatie van $25 miljoen in XRP, Wall Street toont interesse in bitcoin futures

Robin Heester
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.