Blockchain Stories
Marktupdate: ‘fake news’ rondom Bitcoin, stijging XTZ en ZRX
Binance Bitcoin Cryptomarkt Update Nieuws

Marktupdate: ‘fake news’ rondom Bitcoin, stijging XTZ en ZRX

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Het is weer eens tijd om de top van de cryptomarkt te bekijken. Er is de afgelopen week weer van alles gebeurd. In dit artikel pakken we de meest bijzondere en opvallende nieuws rondom enkele coins/tokens (en uiteraard Bitcoin) eruit en bekijken we hoe de markt er op dit moment voor staat.

Bitcoin (BTC) springt op en neer

We hebben de afgelopen week een bijzonder patroon in de prijs van Bitcoin (BTC) gezien. Eerst kelderde de prijs omlaag doordat er op Bitfinex ineens niet meer met fiat kon worden ‘betaald’. Er is namelijk veel onduidelijkheid over de gang van zaken bij Bitfinex. Er zijn lijntjes te trekken tussen de stablecoin Tether (USDT) en de exchange. Na dit nieuws begon de prijs van bitcoin zich al wat gek te gedragen.

De prijs van 1 BTC
De prijs van 1 BTC

Vervolgens zagen we enkele dagen later ineens dat de prijs van Bitcoin hard omhoog ging. Eigenlijk was het ironisch: voor het eerst sinds lange tijd zorgde FUD in cryptoland voor een prijsstijging. Meestal gebeurt het omgekeerde.

Deze keer had de stijging te maken met nieuws rondom USDT, de dollar variant van een stablecoin. Er ging namelijk een bericht rond dat de exchange Binance alle pairs met deze USDT zou gaan verwijderen. Voor de traders was dit reden om alle USDT te ‘verkopen’ en hier Bitcoins voor terug te kopen. Achteraf bleek dat dit nieuws compleet uit de duim was gezogen, en dus kon worden bestempeld als FUD – fear, uncertainty and doubt. Hierdoor zakte de prijs van een USDT ver onder de 1 dollar. Wat als gevolg had dat bitcoin ineens hard steeg tegenover USDT. Hierdoor leek het vooral alsof mensen ineens veel meer gingen betalen voor hun BTC.

Dominantie van BTC

De dominantie van bitcoin hangt al een lange tijd tussen de 50% en de 56%. Op moment van schrijven is dit 54%, wat gelijk staat aan zo’n $114 biljoen aan marktwaarde. De andere helft van de markt bestaat dus uit altcoins. Enkele weken terug hebben we gezien hoe Ethereum (ETH) en Ripple (XRP) vochten om plek twee. Deze positie lijkt vooralsnog gewonnen door ETH. De dominantie van de top 3 van de cryptomarkt is maar liefst 69%.

Dominantie crypto bitcoin
De dominantie in crypto

Tezos (XTZ)

De enige altcoin uit de top 25 die in het groen staat is Tezos. De prijs van één XTZ was vorige week nog $1,36, waar dit nu is verhoogd naar een prijs van $1,56. Deze stijging is vooral te danken aan het nieuws van dinsdag 16 oktober: XTZ gaat namelijk gelist worden op Kraken. Dit nieuws zorgde ervoor dat er ineens veel Tezzies werden gekocht. In de afgelopen 24 uur is de prijs met 15% gestegen. Kraken is een exchange die vrij voorzichtig en terughoudend is met het listen van nieuwe coins en tokens. Tezos is namelijk nog maar de twintigste cryptocurrency die op het platform kan worden verhandeld.

0x (ZRX)

Een tweede opvallende stijger is 0x. Als je Blockchain Stories een beetje trouw hebt gevolgd, heb je kunnen lezen dat dit ook te maken heeft met een listing op een nieuwe exchange. In het geval van ZRX is dit Coinbase Pro. Dit maakt 0x direct de eerste ERC20 token dat op dit platform verhandeld kan gaan worden. Eigenlijk is het ook erg opvallend dat twee grote stijgers van de afgelopen week zijn gebaseerd op het listen op een nieuwe exchange en niet eens zo zeer op het uitbrengen van updates of bekend maken van nieuwe samenwerkingen.

 

0x chart afgelopen week
0x chart afgelopen week

Gerelateerde berichten

Zal Polkadot dalen naar $5,540 of stijgen naar $6,650?

Timo Bruinsma

Duitse overheid verkoopt voor $195 miljoen aan Bitcoin

Scott

Eerste Solana ETP ingediend in Canada: QSOL

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu