19 augustus 2022
Blockchain Stories
Cryptobeurs Nieuws

Bitfinex lanceert nieuwe manier om EUR en USD te storten

Storting fiat geld Bitfinex

Cryptocurrency exchange Bitfinex heeft bekend gemaakt dat er een “distributed banking solution” gaat komen. Dat houdt in dat er een vereenvoudigde oplossing komt voor de problemen die er op dit moment zijn tussen de exchange en banken.

Dinsdag werd bekend gemaakt dat het nieuwe systeem de gebruikers die de KYC (Know Your Customer) procedure hebben doorlopen de mogelijkheid geeft om fiat geld te storten. Het gaat in deze gevallen om de USD, GBP, JPY en de EUR. De stortingen van deze valuta waren tijdelijk stopgezet.

Stopzetten stortingen Bitfinex

Het begon vorige week allemaal met een probleem rondom de stortingen van het fiatgeld. Er werd bekend gemaakt dat de ‘deposits temporarily paused‘ wearen. Het zou volgens die berichtgeving een week gaan duren voordat dit probleem zou zijn opgelost. Er gingen verhalen rond dat Bitfinex deze stortingen kon aanbieden in samenwerking met de Noble Bank in Puerto Rico. Deze bank zit echter met problemen en daarom is deze optie op het platform tijdelijk op pauze gezet. Toen dit nieuws naar buiten kwam was er een enorme sell-of te zien in de prijs van bitcoin op Bitfinex.

Nieuw systeem om geld te storten

Met het nieuwe systeem kunnen de gebruikers dus fiat geld op hun account zetten. Binnen 48 uur zal Bitfinex laten weten of jouw storting goed is aangekomen. Bij deze notificatie komen dan ook de details van de bank en de geplaatste transactie naar voren. Bitfinex heeft niet laten weten met welke bank ze nu samenwerken. Er is verder ook niets bekend gemaakt over het type samenwerking tussen de desbetreffende bank en de exchange. Er is wel een bericht geplaatst die aangeeft dat er niets naar buiten mag worden gebracht over de transacties en de bankinformatie. Het zou namelijk het ‘hele digitale token ecosysteem kunnen beschadigen’, aldus de exchange.

“We believe this system to be significantly more durable in the face of sustained attacks by our competition and their supporters. Ongoing campaigns against us will only result in our company becoming stronger and better.”

Bitfinex heeft lange tijd problemen gehad om een partner te vinden die het verkeer met het bankwezen kon verwerken. Wells Fargo stopte met het aanbieden van deze dienst en sindsdien heeft de exchange meerdere malen een blauwtje gelopen. Tot vandaag; er is namelijk (en schijnbaar dus) een partner gevonden.

Bron: CCN

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

Prijs bitcoin Iran schoot naar 24.000 dollar

Jordy Schreuder

Binance neemt maatregelen tegen fraude

Jordy Schreuder

Gerucht: Samsung Galaxy S10 komt met bitcoin wallet

Robin Heester
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.