0 C
Amsterdam
17 november 2018
Blockchain Stories
  • Home
  • Nieuws
  • Bitfinex lanceert nieuwe manier om EUR en USD te storten
Cryptobeurs Nieuws

Bitfinex lanceert nieuwe manier om EUR en USD te storten

Storting fiat geld Bitfinex

Cryptocurrency exchange Bitfinex heeft bekend gemaakt dat er een “distributed banking solution” gaat komen. Dat houdt in dat er een vereenvoudigde oplossing komt voor de problemen die er op dit moment zijn tussen de exchange en banken.

Dinsdag werd bekend gemaakt dat het nieuwe systeem de gebruikers die de KYC (Know Your Customer) procedure hebben doorlopen de mogelijkheid geeft om fiat geld te storten. Het gaat in deze gevallen om de USD, GBP, JPY en de EUR. De stortingen van deze valuta waren tijdelijk stopgezet.

Stopzetten stortingen Bitfinex

Het begon vorige week allemaal met een probleem rondom de stortingen van het fiatgeld. Er werd bekend gemaakt dat de ‘deposits temporarily paused‘ wearen. Het zou volgens die berichtgeving een week gaan duren voordat dit probleem zou zijn opgelost. Er gingen verhalen rond dat Bitfinex deze stortingen kon aanbieden in samenwerking met de Noble Bank in Puerto Rico. Deze bank zit echter met problemen en daarom is deze optie op het platform tijdelijk op pauze gezet. Toen dit nieuws naar buiten kwam was er een enorme sell-of te zien in de prijs van bitcoin op Bitfinex.

Nieuw systeem om geld te storten

Met het nieuwe systeem kunnen de gebruikers dus fiat geld op hun account zetten. Binnen 48 uur zal Bitfinex laten weten of jouw storting goed is aangekomen. Bij deze notificatie komen dan ook de details van de bank en de geplaatste transactie naar voren. Bitfinex heeft niet laten weten met welke bank ze nu samenwerken. Er is verder ook niets bekend gemaakt over het type samenwerking tussen de desbetreffende bank en de exchange. Er is wel een bericht geplaatst die aangeeft dat er niets naar buiten mag worden gebracht over de transacties en de bankinformatie. Het zou namelijk het ‘hele digitale token ecosysteem kunnen beschadigen’, aldus de exchange.

“We believe this system to be significantly more durable in the face of sustained attacks by our competition and their supporters. Ongoing campaigns against us will only result in our company becoming stronger and better.”

Bitfinex heeft lange tijd problemen gehad om een partner te vinden die het verkeer met het bankwezen kon verwerken. Wells Fargo stopte met het aanbieden van deze dienst en sindsdien heeft de exchange meerdere malen een blauwtje gelopen. Tot vandaag; er is namelijk (en schijnbaar dus) een partner gevonden.

Bron: CCN

Regelmatig updates ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

* indicates required

Gerelateerde artikelen

Dogecoin verwerkt meer transacties dan Bitcoin Cash

Robin Heester

Blockport (BPT)- Exchange van Nederlandse komaf

Arnold Hubach

MobileGO haalt recordbedrag binnen met ICO

Robin Heester