2 december 2022
Blockchain Stories
Nieuws

Fidelity richt pijlen op bitcoin en cryptomarkt

Videlity

Beleggingsfirma Fidelity heeft via een persbericht de lancering van de Fidelity Digital Asset Services aangekondigd.  Fidelity beheert voor klanten ruim $7,2 biljoen (!) aan vermogen. Met deze stap lijken de Amerikanen een grote stap te zetten richting de wereld van bitcoin en andere cryptovaluta.

De grote jongens staan klaar

De nieuwe tak van het bedrijf gaat voor zijn klanten de digitale activa bewaren en een handelsservice aanbieden. Op dit moment is de service gericht op institutionele beleggers zoals “hedgefunds”. Fidelity wil zich op dit moment nog niet wagen aan de kleinere beleggers. Nomura, Goldman Sachs, Northern Trust zijn enkele namen uit het klantenbestand, om maar even de grote van deze spelers aan te geven. De beleggingsfirma gaat zich dus richten op een veilige opslagoplossing voor institutionele houders van Bitcoin (BTC), Ethereum(ETH) en andere digitale activa.”

Genoeg te verdienen met bitcoin

Volgens een onderzoek van Greenwich Associates vindt “70 procent” van de executives van institutionele beleggers dat cryptocurrency een rol kunnen spelen in de toekomst van de financiële sector. Maar veel van deze spelers staan nog aan de zijlijn. Fidelity wil in dit gat springen, er is volgens hen genoeg geld te verdienen met de handel in cryptocurrency zoals BTC en ETH.

Achter de coulissen

Tom Jessop, hoofd van het nieuw gecreëerde bedrijf, zegt dat Fidelity verschillende jaren geleden begon met het verkennen van blockchain en cryptomunten. Het idee om het bedrijf commercieel in de markt te zetten begon in 2017. Achter de coulissen wordt dus al een tijd gewerkt aan het bedrijf en interesse van de grote financiële jongens was vanaf het begin al gewekt. Volgens Jessop zal de nieuwe tak ”alle middelen van een grote organisatie” gebruiken en werken met “meer dan 13.000” institutionele klanten.

Wall street en cryptovaluta

Fidelity Digital Asset Services heeft een behoorlijke reputatie als gevestigde orde op Wall Street. Deze reputatie gaan zij ook zeker gebruiken om technologische oplossingen te bieden voor de gebruikers. Voor de handelaren is er naar eigen zeggen een state of the art cryptobeurs gebouwd, waarmee op meerdere markten gehandeld kan worden. De big boys kunnen dus naar hartenlust handelen en hun assets opslaan. Het feit dat Fidelity deze digitale tak opzet, betekent dat er genoeg geld de cryptocurrency markt kan instromen. Hoe, wat en wanneer is de grote vraag maar cryptocurreny worden steeds serieuzer genomen door Wall Street. In welke markt krijg jij de kans om een positie te kopen voordat Wall Street instapt? Dat zijn er niet veel, maar de cryptospace is er eentje van. Wil je starten met cryptovaluta neem hier eens kijkje of praat mee op Telegram.

 

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

KuCoin een leeg kantoor?! Opheldering en uitleg

Arnold Hubach

BitConnect stopt met lending en exchange platform

Robin Heester

Gehackte exchange Cryptopia maakt ‘doorstart’

Arnold Hubach
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.