Blockchain Stories
Image default
Nieuws

Samenwerking Ripple en Gates Foundation

De Bill and Melinda Gates Foundation werkt samen met Ripple Labs Inc. en het digitale betalingsbedrijf Coil. Met zijn drieën gaan ze het interledger protocol implementeren. Dit werd duidelijk nadat adjunct-directeur en hoofdtechnoloog van de stichting van Gates een tweet de wereld in slingerde. De Gates Foundation heeft verder geen formele aankondiging gedaan met betrekking tot de samenwerking.

Mojaloop en Ripple

Afgezien van de implementatie van Ripple’s Interledger Protocol is de samenwerking ook opgezet om te onderzoeken op welke manieren het software programma ‘Mojaloop’ de ‘pro-poor payment systems’ kan ondersteunen. Mojaloop is door de Bill & Melinda Gates Foundation ontworpen om wereldwijd mensen die wat minder te besteden hebben te helpen. Het Interledger Protocol is ontworpen om verschillende grootboeken met elkaar te verbinden en de steeds snellere verwerkingen van deze ‘cross-border payments’ mogelijk te maken.

Banking the unbanked

Mojaloop werd in oktober vorig jaar gelanceerd door de Foundation en maakt gebruik van Interledger-technologie. Het is een open-source mobiel betalingsplatform voor financiële organisaties, overheidsregulators en andere fintech-spelers in de sector. Het is gericht op het bevorderen van mobiele betalingen in derde wereld landen. Vooral het aanbieden van financiële diensten aan mensen zonder bankrekening over de hele wereld is belangrijk voor het platform.

Betalen in de favella’s

Volgens gegevens van de Wereldbank waren er in 2017 ongeveer 1,7 miljard volwassenen die technisch gezien niet bankierden, wat ongeveer 30% van de wereldbevolking is. De meesten van hen leven in derde wereld landen. Zij hebben lage en middeninkomens en een meestal geen duidelijke identificatie-informatie zoals een passport. Deze informatie is voor een bank nodig om je als klant te binden, hierdoor vallen deze mensen buiten de boot.

Blockchain

Door middel van dit soort blockchain initiatieven krijgen deze mensen digitaal een identiteit. Zo kunnen zij bankieren, of simpelweg iets kopen eenvoudigweg met behulp van hun smartphones. Gek genoeg heeft 30% van de wereldbevolking geen bankrekening, maar in alle uithoeken van de wereld heeft men een smartphone. Zo snel is het met het gebruik van ons mobieltje gegaan, van uitklapbare Motorola naar potentiële oplossing voor de derde wereld. Zo snel kan het ook met blockchain en cryptocurrency gaan komend decennia. Het is natuurlijk wel de vraag wie er on top blijft. Gaat bitcoin deze revolutie leiden of komt bijvoorbeeld Ripple door dit soort initiatieven dichterbij? Wil je daarover meekletsen? Check onze Telegram groep.

 

 

Gerelateerde artikelen

Paypal stablecoin wordt binnenkort geïntegreerd in het systeem van Singaporese top bedrijf

Ulrich Martin

Ripple CEO Brad Garlinghouse: Succes buiten de VS is geweldig nieuws voor XRP

Ulrich Martin

Kathryn Haun treedt binnenkort af als topbestuurlid Coinbase

Ulrich Martin

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer