Blockchain Stories
Image default
Nieuws

Trezor malware wallets in omloop

Een hardware wallet is een stuk veiliger dan software wallets die worden geïnstalleerd op je mobiel of pc. Jouw private keys worden op het fysieke apparaat bewaard in plaats van op een mobiel of computer. De Trezor wallet is net als andere hardware wallets nooit verbonden met internet. Dit gebeurt pas als er een transactie gemaakt moet worden, hierdoor is het voor hackers vrijwel onmogelijk is om toegang te krijgen tot je wallet. Maar ook hier komen partijen op af die jouw coins willen stelen. Niet de fabrikanten zelf, maar kwaadwillenden die er met jouw zuurverdiende muntjes vandoor willen gaan. 

Trezor wallet met malware

Er worden Trezor wallets verkocht waardoor je het dat soort mensen een stuk makkelijk maakt. Trezor heeft een bericht gepubliceerd waarin ze vertellen dat je goed op moet letten met wat voor wallet je te maken hebt. Er zijn namaak Trezors in omloop op bijvoorbeeld Alibaba en Amazon. Deze exemplaren kunnen malware bevatten. Met behulp van deze malware kunnen jouw gegevens worden doorgestuurd. Wanneer bijvoorbeeld jouw private keys in de handen van een ander komen, kunnen zij er met de buit vandoor gaan.  Dit gebeurt allemaal op de achtergrond waardoor je er geen erg in hebt.

Een simpele oplossing

Gelukkig is dit soort narigheid makkelijk te voorkomen. Zo kun je bijvoorbeeld direct bestellen via de officiële webshop of goedgekeurde verkopers. Mocht je toch de gok willen wagen dan kun je in onderstaande afbeelding de verschillen zien. Kleine cosmetische verschillen vertellen je welke rechtstreeks van de fabrikant komen en welke niet.

fake trezor box
De linker box is een namaak Trezor box / rechts is een officiële Trezor box

Over Trezor

De Trezor is een hardware wallet waarmee je een breed scala aan cryptovaluta’s veilig kunt opslaan, verzenden en ontvangen. De wallet werd voor het eerst uitgebracht in 2013 door een bedrijf genaamd SatoshiLabs, die gevestigd zijn in Tsjechië. De wallet biedt nu ondersteuning voor meer dan 500 verschillende munten. Je maakt bij de installatie van je apparaat een backup op de bijgeleverde recovery card. Je hoeft niet bang te zijn voor verlies, diefstal of defect van je apparaat, met de recovery seed kan je weer toegang krijgen tot je portfolio. Kortom: hardware wallets zijn hartstikke veilig, maar zorg er wel voor dat je de goede exemplaren koopt.

Gerelateerde artikelen

Tot dusver doet Bitcoin het goed: maar 6 altcoins doen het beter in 2024!

Ulrich Martin

20% van generatie Z in het bezit van crypto, van waar deze populariteit? 

Wanisha Balak

Shiba Inu’s prijs voorbereid op een stijging van 30% deze maand na 164% toename in ADTV: Is een waarde van 1 euro haalbaar voor SHIB?

Ulrich Martin

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer