27 september 2023
Blockchain Stories
Nieuws

Trezor malware wallets in omloop

trezor hardware wallet

Een hardware wallet is een stuk veiliger dan software wallets die worden geïnstalleerd op je mobiel of pc. Jouw private keys worden op het fysieke apparaat bewaard in plaats van op een mobiel of computer. De Trezor wallet is net als andere hardware wallets nooit verbonden met internet. Dit gebeurt pas als er een transactie gemaakt moet worden, hierdoor is het voor hackers vrijwel onmogelijk is om toegang te krijgen tot je wallet. Maar ook hier komen partijen op af die jouw coins willen stelen. Niet de fabrikanten zelf, maar kwaadwillenden die er met jouw zuurverdiende muntjes vandoor willen gaan. 

Trezor wallet met malware

Er worden Trezor wallets verkocht waardoor je het dat soort mensen een stuk makkelijk maakt. Trezor heeft een bericht gepubliceerd waarin ze vertellen dat je goed op moet letten met wat voor wallet je te maken hebt. Er zijn namaak Trezors in omloop op bijvoorbeeld Alibaba en Amazon. Deze exemplaren kunnen malware bevatten. Met behulp van deze malware kunnen jouw gegevens worden doorgestuurd. Wanneer bijvoorbeeld jouw private keys in de handen van een ander komen, kunnen zij er met de buit vandoor gaan.  Dit gebeurt allemaal op de achtergrond waardoor je er geen erg in hebt.

Een simpele oplossing

Gelukkig is dit soort narigheid makkelijk te voorkomen. Zo kun je bijvoorbeeld direct bestellen via de officiële webshop of goedgekeurde verkopers. Mocht je toch de gok willen wagen dan kun je in onderstaande afbeelding de verschillen zien. Kleine cosmetische verschillen vertellen je welke rechtstreeks van de fabrikant komen en welke niet.

fake trezor box
De linker box is een namaak Trezor box / rechts is een officiële Trezor box

Over Trezor

De Trezor is een hardware wallet waarmee je een breed scala aan cryptovaluta’s veilig kunt opslaan, verzenden en ontvangen. De wallet werd voor het eerst uitgebracht in 2013 door een bedrijf genaamd SatoshiLabs, die gevestigd zijn in Tsjechië. De wallet biedt nu ondersteuning voor meer dan 500 verschillende munten. Je maakt bij de installatie van je apparaat een backup op de bijgeleverde recovery card. Je hoeft niet bang te zijn voor verlies, diefstal of defect van je apparaat, met de recovery seed kan je weer toegang krijgen tot je portfolio. Kortom: hardware wallets zijn hartstikke veilig, maar zorg er wel voor dat je de goede exemplaren koopt.

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

Elon Musk over Satoshi en Bitcoin

Arnold Hubach

Acitiviteits rapport Bitcoin Core: een visualisatie

Robin Heester

Ethereum heeft meer unieke core developers dan Bitcoin

Robin Heester
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.