Blockchain Stories
Image default
Altcoin Bitcoin Cryptocurrency Cryptomarkt Update

Marktupdate: roerige weken voor BTC, BCHSV en BCHABC

In cryptoland kan er veel gebeuren in een weekje. In de marktupdate van vorige week zagen we dat duikvluchten omlaag geen uitzondering waren. De afgelopen week is er ook weer van alles gebeurd. Lees in deze update over de meest opvallende gebeurtenissen. Over enkele minuten ben je op de hoogte over onder andere Bitcoin, BCHSV en Factom.

Bitcoin (BTC)

Uiteraard beginnen we weer met Bitcoin (BTC). In minder dan een maand tijd is de prijs van één BTC bijna gehalveerd tot zo’n $4000. Het ultieme dieptepunt werd enkele dagen bereikt op een prijs van $3750. In de afgelopen zeven dagen is de waarde van Bitcoin met maar liefst 25% gedaald. Herinner je je september 2017 nog? Toen kon je voor ongeveer dezelfde prijs 1 BTC kopen. Een flinke val terug dus.

marktupdate bitcoin BTC week
Marktupdate Bitcoin (BTC)

Bitcoin Cash SV (BCHSV)

Nieuw in de lijst: Bitcoin Cash SV! Dit is een fork van Bitcoin Cash die nog maar net bestaat. En sinds dat de hard fork heeft plaatsgevonden is de waarde van een BCHSV enorm gestegen. Waar je vorige week nog een BCHSV voor $38 kon kopen, is de waarde inmiddels gestegen tot een hoogtepunt van maar liefst $108. Als je het zo bekijkt lijkt BCHSV misschien wel de winnaar van de oorlog met BCHABC. Maar verkijk je daar niet op. Bitcoin ABC krijgt namelijk veel steun uit bepaalde hoeken.

Important: In order to reflect real situation after network update on 15th nov, we have merged markets from BCHABC into BCH. If you want to see BCHSV (BSV)

Op onder andere coinmarketcap en coinpaprika wordt BCHABC gezien als dé BCH. Dan mag de prijs van BCH wellicht niet zo rooskleurig zijn als die van BCHSV, het sentiment bij BCH is toch een stuk positiever nu deze burgeroorlog achter de rug is.

Bitcoin cash sv prijs update

Factom (FCT)

Het is hard zoeken, maar ook afgelopen week waren er munten die het goed deden qua prijsontwikkeling.  Factom (FCT) is er daar eentje van. De prijs steeg namelijk met 50% in USD waarde. Als je dat aanzet tegen de dalende prijs van een Bitcoin, is de stijging in het BTC-paar nog indrukwekkender: 95%. De oorzaak van deze stijging is de bekendmaking van een grote partner, Equator. Equator is een bedrijf dat oplossingen biedt in de wereld van software en marketing, met als doelgroep onder andere de real estate.

Het bedrijf heeft nu bekend gemaakt dat het het Factom® Harmony platform gaat gebruiker in haar nieuwe product Equator® PRODit is een blockchain-as-a-service (BaaS) platform waarmee er op een efficiëntere manier om kan worden gegaaan met problemen rondom schuldbetaling en kredieten. Daarnaast werd er ook bekend gemaakt dat er ondersteuning beschikbaar is voor de Ledger Nano S.

Factom price update

XRP en Ether

Waar bitcoin nog altijd dé koning is qua marktcapaciteit is er voor de andere twee plekken op het podium een strijd gaande tussen XRP en Ether (ETH). De prijs van XRP hield zich als enige in de top redelijk goed tijdens de afgelopen periode. Mede daardoor staat deze munt nu best wel stevig op plek twee. Bij Ethereum rommelt het een beetje, er wordt hard gewerkt aan allerlei releases maar tot nu toe komt er niet zoveel uit. Dat en de opgedroogde ICO markt hebben er voor gezorgd dat ETH op dit moment genoegen moet nemen met een derde plek.

Gerelateerde artikelen

$26 miljoen aan Solana presale memecoin projecten compleet verlaten

Thanh Lanh Tran

Bitcoin transactiekosten dalen weer na Bitcoin halving

Thanh Lanh Tran

FTX gaat door met verkoop van vergrendelde SOL tokens via veiling

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer