23 mei 2022
Blockchain Stories
Nieuws

NASDAQ en VanEck gaan voor bitcoin futures 2.0

NASDAQ en VanEck gaan voor bitcoin futures 2.0

De Nasdaq en VanEck gaan samenwerken aan een “regulated crypto 2.0 futures-type contract”. VanEck is ook bezig met hun eigen bitcoin ETF voorstellen, maar die krijgen ze er tot op dit moment niet door. Het Amerikaanse bedrijf gaat nu dus samen met Nasdaq een stap maken richting bitcoin en andere cryptovaluta.

Nasdaq en VanEck samenwerking

VanEck is een investeringsfonds die dus al enige pogingen heeft gedaan om mee te doen in de wereld van cryptocurrency. NASDAQ is een Amerikaanse beurs waar met name aandelen in technologiebedrijven worden verhandeld. Samen slaan zij nu de handen in één om voet aan de grond te krijgen in cryptoland. De details komen later vast naar buiten, maar de intenties zijn duidelijk.

Extra plannen

Eerder deze week liet Bloomberg al weten dat zij van interne bronnen hebben gehoord dat ze bij de Amerikaanse beurs nog steeds van plan zijn een handelsplatform voor cryptovaluta op te zetten. In het eerste kwartaal van 2019 moet het gelanceerd worden. Ook hier gaat VanEck een rol spelen. Zij gaan verschillende prijzen van andere beurzen analyseren en deze presenteren zij dan aan de nog te vormen cryptobeurs.

Bakkt duurt wat langer

De strijd om de fysieke bitcoin futures is ook nog zeker niet gestreden. De Intercontinental Exchange (ICE) is druk bezig met Bakkt. In december zou het platform worden gelanceerd, maar dat is uitgesteld. Volgens ICE kwam dit mede door de enorme interesse in het platform. Even wat speculeren: Maar je zou ook kunnen denken dat ze de huidige prijskoers wel prima vinden. Eventjes wat bitcoin inkopen voordat het platform live gaat. Met de nieuwe plannen van NASDAQ en VanEck heeft Bakkt er dus een nieuwe grote concurrent bij.

Bitcoin futures

De strijd op het hoogste niveau van traditionele beleggingsplatformen om ook een graantje mee te pikken van de cryptowereld is nog in volle gang. Ondanks de koersdalingen van dit jaar lijkt er nog voldoende interesse in deze nieuwe valuta’s. In 2019 gaan we zien hoe dit allemaal uit gaat pakken.

Bron: Bloomberg

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

Litecoin koopt aandeel in bank met hulp TokenPay

Robin Heester

Coinbase voegt BAT toe aan platform

Jordy Schreuder

Google Chrome extensie NoCoin steelt private keys

Arnold Hubach
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.