Blockchain Stories
Image default
Nieuws

Bakkt start 12 december met Bitcoin futures

De moedermaatschappij van de New York Stock Exchange (NYSE), Intercontinental Exchange (ICE), heeft de lanceerdatum voor de Bitcoin futures aangekondigd op haar platform Bakkt. Op 12 december wordt het startsein gegeven voor de handel op het platform. Bakkt is met name gericht op institutionele beleggers. Voor normale stervelingen zijn er waarschijnlijk betere opties, maar voor bedrijven en bijvoorbeeld pensioenfondsen lijkt dit een mooie stap te zijn.

Wij willen Bakkt

Bakkt is het langverwachte platform voor het verhandelen, opslaan en uitgeven van bitcoin. Het antwoord van de Intercontinental Exchange (ICE) op de vraag waar beleggers hun BTC’tjes veilig kunnen verhandelen. Volgens documenten van ICE zal het handelshuis Bakkt, ‘Bitcoin (USD) Daily Futures Contracts’ gaan aanbieden. Het product wordt fysiek afgewikkeld en goedgekeurd door ICE Clear U.S, INC. De mededeling verklaart verder:

“Ieder futures-contract vereist de levering van één bitcoin in het digitale activa magazijn van Bakkt en zal in Amerikaanse dollars worden verhandeld. Een dagelijks contract wordt genoteerd voor de handel op elke Exchange Business Day.”

De aankondiging wordt ondersteund door een eerdere verklaring in september dat de “eerste contracten van het bedrijf fysiek worden geleverd, dus BTC-futures-contracten versus fiat-valuta’s”.Tegen Amerikaanse dollars, Britse ponden en euro’s.

Vertrouwen winnen voor bitcoin

Bakkt zal ‘margin handel’ voor zijn BTC-contracten niet ondersteunen. Door het weigeren van margin, leverage en afwikkeling in contanten wil het platform het vertrouwen winnen van de belegger. De handelaren op het platform hoeven door deze maatregelen de integriteit van Bakkt niet te wantrouwen. Volgens ICE is dit de sleutel om “de belofte van digitale valuta’s vooruit te helpen”.

Futures en de prijs

In december vorig jaar lanceerden de Chicago Mercantile Exchange (CME) en de Chicago Board Operations Exchange (CBOE) Bitcoin futures. Deze zomer schreef de Federal Reserve Bank van San Francisco een brief waarin stond dat “de snelle aanloop en daaropvolgende daling van de prijs na de introductie van futures geen toeval lijkt te zijn” en “het consistent is met handelsgedrag dat meestal gepaard gaat met de introductie van termijnmarkten van een activa.” De inmenging van dit soort grote partijen hoeft dus niet altijd een grote boost in de prijs te geven, het kan ook negatief uitpakken op de korte (en lange) termijn.

Voor meer informatie check je het officiële document van Bakkt.

Gerelateerde artikelen

Bitcoin koers stabiel rond $64.000 en whale stuurt $1,3 miljard naar Coinbase

Thanh Lanh Tran

Bitcoin koers zakt tot $63K vanwege kwartaalcijfers Amerika

Mick Theeuwen

Waarom daalt de Ripple koers?

Mick Theeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer