26 januari 2021
Blockchain Stories
Nieuws

Bakkt start 12 december met Bitcoin futures

12 dec Bakkt bitcoin futures

De moedermaatschappij van de New York Stock Exchange (NYSE), Intercontinental Exchange (ICE), heeft de lanceerdatum voor de Bitcoin futures aangekondigd op haar platform Bakkt. Op 12 december wordt het startsein gegeven voor de handel op het platform. Bakkt is met name gericht op institutionele beleggers. Voor normale stervelingen zijn er waarschijnlijk betere opties, maar voor bedrijven en bijvoorbeeld pensioenfondsen lijkt dit een mooie stap te zijn.

Wij willen Bakkt

Bakkt is het langverwachte platform voor het verhandelen, opslaan en uitgeven van bitcoin. Het antwoord van de Intercontinental Exchange (ICE) op de vraag waar beleggers hun BTC’tjes veilig kunnen verhandelen. Volgens documenten van ICE zal het handelshuis Bakkt, ‘Bitcoin (USD) Daily Futures Contracts’ gaan aanbieden. Het product wordt fysiek afgewikkeld en goedgekeurd door ICE Clear U.S, INC. De mededeling verklaart verder:

“Ieder futures-contract vereist de levering van één bitcoin in het digitale activa magazijn van Bakkt en zal in Amerikaanse dollars worden verhandeld. Een dagelijks contract wordt genoteerd voor de handel op elke Exchange Business Day.”

De aankondiging wordt ondersteund door een eerdere verklaring in september dat de “eerste contracten van het bedrijf fysiek worden geleverd, dus BTC-futures-contracten versus fiat-valuta’s”.Tegen Amerikaanse dollars, Britse ponden en euro’s.

Vertrouwen winnen voor bitcoin

Bakkt zal ‘margin handel’ voor zijn BTC-contracten niet ondersteunen. Door het weigeren van margin, leverage en afwikkeling in contanten wil het platform het vertrouwen winnen van de belegger. De handelaren op het platform hoeven door deze maatregelen de integriteit van Bakkt niet te wantrouwen. Volgens ICE is dit de sleutel om “de belofte van digitale valuta’s vooruit te helpen”.

Futures en de prijs

In december vorig jaar lanceerden de Chicago Mercantile Exchange (CME) en de Chicago Board Operations Exchange (CBOE) Bitcoin futures. Deze zomer schreef de Federal Reserve Bank van San Francisco een brief waarin stond dat “de snelle aanloop en daaropvolgende daling van de prijs na de introductie van futures geen toeval lijkt te zijn” en “het consistent is met handelsgedrag dat meestal gepaard gaat met de introductie van termijnmarkten van een activa.” De inmenging van dit soort grote partijen hoeft dus niet altijd een grote boost in de prijs te geven, het kan ook negatief uitpakken op de korte (en lange) termijn.

Voor meer informatie check je het officiële document van Bakkt.

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

Nieuwsupdate: Bitcoin stijgt, fees dalen; nieuwe Ledger en een exit scam

Arnold Hubach

BTC Direct betaalt werknemers met bitcoin

Casper Streefkerk

GitHub in handen van Microsoft

Robin Heester
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.