Blockchain Stories
Image default
Bitcoin Cryptomarkt Update

Marktupdate: Bitcoin stabiel, nieuws rondom DCR, BAT en LINK

Bij Blockchain Stories nemen we regelmatig de laatste nieuwtjes door in een apart artikel. In deze marktupdate zijn dat de verhalen rondom Bitcoin, Decred, Basic Attention Token en Chainlink.

Bitcoin (BTC)

We beginnen uiteraard weer bij ons aller Bitcoin. In de afgelopen week is er vrij weinig gebeurd. De prijs is constant tussen de $6500 en de $6600 gebleven. Op moment van schrijven is de prijs slechts 1,74% lager dan dat die een week geleden was. Het lijkt alsof de markt wacht op bijzonder nieuws, om hier vervolgens op te anticiperen. Of dit nu Bakkt is, een goedkeuring van een ETF of een FUD bericht; we zullen het de komende tijd gaan zien.

Marktupdate bitcoin (BTC)

De prijs van BTC is de afgelopen tijd dus enorm stabiel. Dit zien we ook terug in de charts van de dominantie van BTC in de totale cryptomarkt. Deze is de afgelopen zeven dagen de hele tijd tussen de 53% en de 54% gebleven.

Decred (DCR)

Een eerste opvallende stijger in de top van de cryptocoins en -tokens is Decred. In de afgelopen week is de prijs maar liefst 30% gestegen. Waar de prijs de hele week rond de $39 bleef, schoot deze op 23 oktober ineens omhoog naar $49. Als je de afgelopen weekupdates hebt gezien, zag je dat nagenoeg elke pump van de afgelopen weken te maken had met een listing op een exchange. En dat is ook deze keer bij Decred het geval. Binance heeft namelijk aangegeven dat het DCR op 24 oktober zal listen.

Basic Attention Token (BAT)

Basic Attention Token heeft een roerige week achter de rug. De prijs was een week geleden $0,18. Maar vanaf 17 oktober begon de prijs ineens te stijgen, tot maar liefst $0,29. Dit betekende dat één BAT ineens 61% meer waard was. Na deze high van $0,29 zakte de prijs terug naar de huidige prijs van zo’n $0,25, wat gelijk staat aan 14% in het rood. Maar nog steeds ruim boven de prijs van vorige week.

Na de listing van 0x op Coinbase (Pro), gingen er veel geruchten in de rondte dat ook BAT wel eens binnen afzienbare tijd gelist zou kunnen worden. Dit veroorzaakte een soort van hype om BAT tokens te kopen, in de hoop dat dit rumour zou worden bevestigd. Dit is echter tot op dit moment niet gebeurd. Wel heeft Coinbase eerder al laten weten serieus te kijken naar o.a BAT. 

Update Brave Browser

Naast de geruchten rondom Coinbase kwam er de afgelopen week ook een update over de Brave Browser naar buiten. Mocht je nog niet weten wat dit is, dan is zeer aan te raden ons eerder gepubliceerde artikel over de Brave Browser te lezen. Schijnbaar was bovenstaande tweet ook een reden om meer BAT’s aan te schaffen. Daarbij moet je in je achterhoofd houden dat de gebruikers van de browser binnenkort zullen worden beloond voor het surfen met deze browser: het is zeer aannemelijk dat de Brave Ads binnenkort zullen worden geactiveerd. Een hoop hype en nieuws dus rondom deze cryptomunt de afgelopen tijd. Marktupdate BAT Basic Attention Token Brave Browser

Chainlink (LINK)

Gelukkig is het niet alleen maar een listing dat zorgt voor een stijging van de prijs van een cryptomunt. Bij Chainlink werd namelijk goed nieuws naar buiten gebracht over de oracles van (en op) de blockchain. Er zijn namelijk 100 van deze oracles op het mainnet geplaatst, terwijl daarbij bevestigd werd dat er met meer dan 100 bedrijven wordt gepraat. Voor veel traders was dit een boost in het vertrouwen van LINK en dit resulteerde in een reeks van buys. Sergey Navarov heeft dit goede nieuws bekend gemaakt in zijn speech op de Web3Summit in Berlijn. De prijs steeg direct met ongeveer 20%. Daardoor is 1 LINK op dit moment $0,44 waard.

Marktupdate Chainlink LINK

 

Gerelateerde artikelen

Bitcoin transactiekosten dalen weer na Bitcoin halving

Thanh Lanh Tran

Kosten voor de Bitcoin overstijgen de grens van $100: Is dit een gronslag voor een sell-off?

Ulrich Martin

Hoelang duurt het voordat Bitcoin weer stijgt na de halving?

Thanh Lanh Tran

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer