25 oktober 2020
Blockchain Stories
Nieuws

De SEC publiceert memo omtrent Bitcoin ETF aanvraag

Bitcoin ETF ,VanEck,SolidX

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft een memo gepubliceerd van een vergadering. Dit ging over het Bitcoin (BTC) exchange-traded-fund (ETF) -voorstel van VanEck en SolidX. Eerder werden al eens flink wat ETF aanvragen afgewezen, maar de stemming omtrent een Bitcoin ETF blijft positief. Ooit zal het gaan gebeuren, maar wanneer is natuurlijk de vraag.

Even voorstellen

Op 9 oktober hadden SEC Commissaris Elad L. Roisman en zijn adviseurs Dean Conway, Matthew Estabrook en Christina Thomas, een ontmoeting met de vertegenwoordigers van VanEck, SolidX en de Chicago Board Options Exchange (CBOE). In de memo werden de beide partijen voorgesteld. VanEck komt uit New York en het bedrijf beheert ruim $46 miljard aan vermogen voor hun klanten. SolidX is een leverancier van blockchain-softwareontwikkeling en financiële diensten. Samen achten ze een kans te maken om de felbegeerde eerste Bitcoin exchange-traded-fund op de markt te brengen.

Lange adem

De memo bevat verder een samenvatting van de geschiedenis van de aanvragers met de toezichthouders. SolidX heeft namelijk al eens in maart 2016 een aanvraag ingediend. De aanvraag werd een jaar later van tafel geveegd. In juni 2018 sloot VanEck zich aan bij SolidX om zich aan te melden voor een fysiek gesteunde Bitcoin ETF. De beslissing van deze aanvraag wachten we dus nog steeds af, afgelopen augustus werd dit nog uitgesteld.

Big money ETF

De voorgestelde prijs van ieder aandeel van de fysiek gesteunde Bitcoin ETF is ongeveer $ 200.000 (25 bitcoin per aandeel) De belegger moet dus diep in de buidel tasten, dit product is dan ook niet voor Jan en alleman, maar richt zich echt op de institutionele beleggers.

Ja/Nee

Verder werden de voor- en tegenargumenten van beide partijen uitvoerig besproken. Met de nadruk op het “voorkomen van frauduleuze en manipulatieve handelingen en praktijken.” Dit blijft nog altijd een heet hangijzer en terecht als je het mij vraagt. Maar door het feit dat de heren nog steeds met elkaar aan tafel zitten, lijkt het erop dat er van beide kanten genoeg interesse is. Dit zal nodig zijn om de plooien te willen gladstrijken en de historische Bitcoin ETF het levenslicht te laten zien.

Bron: Cointelegraph

 

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

Poetin wil Russische regulatie voor cryptocurrency snel regelen

Robin Heester

Tether (USDT) niet alleen gedekt door dollars?

Robin Heester

‘Ethereum (ETH) Istanbul fork in december’, Vitalik over quantum computing

Marvin
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.