Blockchain Stories
Image default
Nieuws

Tether (USDT) nu in te ruilen voor dollars

Tether (USDT) kun je vanaf nu direct inruilen voor Amerikaanse dollars. Dit nieuws kwam naar buiten samen met de aankondiging van twee nieuwe ruilparen op de exchange van Bitfinex.

USDT naar fiat

Via Tether.to kunnen gebruikers naar verluid hun tokens direct omruilen naar dollars. En dat zonder transactiekosten. Wil je dollars versturen dan betaal je wel extra. Voorlopig kun je één keer per week gebruik maken van deze service. Dit is leuk en aardig, maar voorlopig is dit echter alleen voor de grotere spelers onder ons. Je moet met minimaal 100.000 dollar (of USDT) aankomen wil je geholpen worden door het platform. Maar het toont aan dat er in ieder geval iets van dollars in de digitale kluis liggen die direct omgewisseld kunnen worden.

Tether fee structure for withdrawals and deposits within a 30 day period

Bitfinex nieuwe ruilparen

Met de lancering van Tether.to komt Bitfinex (nauw betrokken bij Tether) ook met goed nieuws wat betreft stablecoins. Op deze cryptobeurs kun je nu direct handelen met Tether Dollars (USDT) en Tether Euro´s (EURT). Deze valuta bestaan nu op het platform naast de al aanwezige dollar en euro balansen.

Tether problemen

Sinds de lancering van Tether in 2014 zijn er veel geruchten rondom de stabelcoin. Het doel van snel kunnen versturen van dollars is behaald en ook het feit dat je eventjes snel uit cryptovaluta kunt stappen en naar de zogenaamd veilige fiat variant kunt gaan is een mooie uitkomst. Dat is mooi, maar hoe weten we dat elke USDT ook daadwerkelijk staat voor een dollar? Het antwoord: dat weten we nog niet echt. Mede daardoor gaan de wildste geruchten: Het zou uit het niets worden bijgedrukt en er zouden dus niet één op één net zoveel dollars in de kluis zitten als dat er USDT in omloop is. Dit komt mede doordat er tot op heden niet echt een duidelijk rapport naar buiten is gekomen van een onafhankelijke partij die dit heeft gecontroleerd. Maar met deze maatregelen worden deze geruchten wel enigszins de kop ingedrukt.

Bron: Cointelegraph

Gerelateerde artikelen

VK staat politie toe illegale crypto te confisqueren zonder arrestaties

Wanisha Balak

Shiba Inu brandt goed: Burn rates stijgen met 2200%

Marijn van Leeuwen

Ripple v. SEC-rechtszaak update van 26 april 2024 

Wanisha Balak

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer