Blockchain Stories
Image default
Bitcoin Nieuws

Account Satoshi Nakamoto, grondlegger van BTC, komt weer tot leven

Een account dat geassocieerd wordt met de oprichter van de Bitcoin (BTC), Satoshi Nakamoto, is weer tot leven gekomen. Het gaat om een account op de site van de P2P Foundation, een non-profit netwerk. Echter is het onduidelijk of de échte Nakamoto achter deze activiteit zit. Steker nog: de kans is natuurlijk bijzonder klein dat dit de echte Satoshi is. Dus neem dit nieuwtje dan ook met een korreltje zout. Satoshi Nakomoto is trouwens een pseudoniem, niet de echte naam van de persoon of personen achter de bitcoin whitepaper.

Nieuw bericht

Het account op P2P is gekoppeld aan het e-mailadres satoshin@gmx.com, hetzelfde adres als waarmee de Bitcoin paper in 2009 werd geüpload. Echter is dit e-mailadres in november 2014 gehackt. Dat gebeurde destijds vier jaar nadat Nakamoto online niets meer van zich heeft laten horen.

Nakamoto nieuw bericht
Nakamoto nieuwe activiteit

Nu is er dan dus een nieuw bericht geplaatst op P2P: de simpele boodschap is ‘nour’. De betekenis van dit woord (tussen de aanhalingstekens) is echter lastig te ontrafelen. Als deze term op Google wordt opgezocht kom je uit op de volgende betekenis:

“De meest liefhebbende, aanhankelijke en zorgzame persoon die je ooit zult ontmoeten..”

Een andere betekenis van ‘nour’ is licht. In het oude Hebreeuws, Aramees en Arabisch betekent ‘noura’ iets als ‘vuur’ of dus ‘licht’.

Vriendschapsverzoek geaccepteerd

Naast deze toch wel bijzondere boodschap, heeft het account van Nakamoto ook een vriendschapsverzoek geaccepteerd. De gebruiker waar het over gaat is Wagner Tamanaha. Volgens zijn profiel woont hij in São Paulo in Brazilië. Op zijn twitter maakt hij ook melding van deze gebeurtenis:

‘Het lijkt erop dat Satoshi is teruggekomen en ik word onderzocht :-)”.

De plotselinge afwezigheid van Nakamoto in 2010 zorgde ervoor dat deze persoon (of personen) veranderde in een legende in de cryptowereld. De voornaam van Nakamoto, Satoshi, wordt gebruikt om het kleinst mogelijke stukje (of: unit) Bitcoin aan te geven. Dit is een één honderdmiljoenste BTC; 0,00000001 Bitcoin of dus 1 satoshi.

Claim van de naam Nakamoto

Er zijn in het verleden meerdere mensen geweest die hebben geclaimd dat ze Satoshi Nagamoto zouden zijn. Zo was daar Craig Wright, die de afgelopen weken veel is besproken door de hard fork van Bitcoin Cash (BCH). Hij sprak zijn voorkeur uit voor het protocol dat uiteindelijk uitkwam in de (nieuwe) Bitcoin SV (Bitcoin Satoshi’s Vision). Dit is dus een hard fork van een hard fork van de originele Bitcoin. Andere namen die aan Nakamoto worden gelinkt zijn Jeff Garzik en Floridian Dave Kleiman. Echter is dit allemaal verre van ‘officieel’ en dus zal Nakamoto een onbekend figuur blijven. Wie weet komt er binnenkort meer informatie op het P2P account. Maar of dit dus ook van de officiële Satoshi komt, is maar de vraag.

Meer lezen over de feiten rond dit gebeuren? Klik dan op onderstaande tweets.

Bron: Cointelegraph

Gerelateerde artikelen

$26 miljoen aan Solana presale memecoin projecten compleet verlaten

Thanh Lanh Tran

Thaise SEC blokkeert crypto platforms zonder vergunning

Marijn van Leeuwen

Bitcoin transactiekosten dalen weer na Bitcoin halving

Thanh Lanh Tran

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer