30 mei 2023
Blockchain Stories
Cryptomarkt Update Nieuws

Marktupdate: Bitcoin rond $3300, Waves stijgt

Marktupdate Bitcoin rond $3300 en Waves stijgt

Het sentiment in de cryptomarkt is op dit moment op zijn zachtst gezegd niet zo best. De prijzen dalen gezamenlijk met hier en daar een uitspatting naar boven. Bitcoin (BTC) is weer op het punt waar hij vorige week ook was. Terwijl Waves een gooi doet naar een plekje in de top 20 op CoinMarketCap.

Bitcoin (BTC) blijf net boven $3000

Zo met de kerst in het vooruitzicht hoop je stiekem misschien wel op een wondertje. Voorlopig lijkt de prijs van BTC dat wonder in ieder geval niet te worden. Het wereldwijde negatieve sentiment omtrent cryptocurrency en bitocin in het bijzonder zorgen ervoor dat er weinig mensen zin hebben om in te springen. Mocht je vorig jaar rond deze tijd je familie overtuigd hebben om te investeren: bereid je maar alvast voor op het kerstdiner. Er is natuurlijk wel nog steeds interesse uit verschillende hoeken van de wereld. Zo bleek eind vorige maand dat de NASDAQ bezig is met een cryptobeurs. Maar tot op heden heeft dat het tij voor de koers van BTC nog niet doen keren.

Bitcoin Koers 14-12 week
Bitcoin koers afgelopen week

Waves

Met Waves gaat het deze week wél lekker. Het project perst er vanuit het hoofdkantoor in Moskou voor de jaarwisseling nog flink wat updates uit. Zo kwam het met een nieuwe mobiele wallet en een ‘MetaMask voor Waves’ voor in je browser. Ook worden er stappen gemaakt op weg naar ‘smart assests’ waarmee je leuke dingen kunt doen op het platform. Waves schoot van $1.50 per stuk naar $2.50 afgelopen zeven dagen. Een prima sprongetje in een negatieve markt.

Totale marktkapitalisatie

Op CoinMarketCap.com kun je allerlei grafiekjes vinden. Degene van de totale marktkapitalisatie laat goed zien hoe we er op dit moment voor staan in de cryptowereld. Je ziet hieronder heel duidelijk de piek van afgelopen jaar toen zo’n beetje elke coin tot grootse hoogte werd gepusht door de hype en totale waanzin van dat moment. Met een piek tot wel 800 miljard in market cap als gevolg. Het sentiment is nu totaal andersom: we neigen terug te zakken onder de 100 miljard dollar. Bitcoin neemt op dit moment 55% van de marktkapitalisatie voor zijn rekening.

Cryptocurrency Market Cap rond 100 miljoen dollar
Cryptocurrency Market Cap rond 100 miljoen dollar

 

 

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

Eerste stemronde op Tezos (XTZ) blockchain

Arnold Hubach

Coinbase lanceert WooCommerce plug-in: betalen met BTC, LTC en meer

Robin Heester

Bitcoin transacties duurder door prijsstijging en een blockchain samenwerking in Europa

Robin Heester
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.