30 mei 2023
Blockchain Stories
Nieuws

2018: Minstens $1.7 miljard aan cryptocurrency gestolen

Minstens $1.7 miljard aan cryptocurrency gestolen

Volgens een onderzoek van CipherTrace hebben criminelen $1.7 miljard aan cryptocurrency gestolen in 2018. Terwijl de waarde van munten daalt, steeg het aantal gestolen cryptomunten flink. CipherTrace houdt zich bezig met het onderzoeken van de cryptospace. De cijfers liggen in werkelijkheid waarschijnlijk nog een stuk hoger volgens het bureau.

Cryptobeurzen grootste slachtoffer

Met 950 miljoen dollar aan gestolen cryptocurrency’s staan de exchanges op nummer één als het gaat om grootste slachtoffers. Alhoewel: uiteindelijk zijn ook vooral de gebruikers van deze platformen de dupe van de hacks. Naast de honderden miljoenen die gestolen zijn van cryptobeurzen zijn er natuurlijk ook nog andere manieren om je bitcoin en altcoins te stelen. Het houden van een frauduleuze ICO en/of het opzetten van een piramidespel is ook bijzonder populair bij criminelen.

Geen vrij spel, er moet witgewassen worden

De criminelen die er met dit soort bedragen vandoor gaan moeten nog wel door een aantal hoepels springen om vrijuit te gaan. Internationale inlichtingsdiensten kunnen een hele hoop transacties en adressen prima achterhalen. 97% van de gestolen bitcoin gaat volgens CipherTrace echter richting niet gereguleerde cryptobeurzen. Deze beurzen zijn vaak geregistreerd in landen met minder duidelijke en strenge regels. De mensen die echt weten wat ze doen kunnen er dus mee weg komen, maar dat wordt steeds moeilijker.

Reguleren de oplossing?

Veel landen zijn druk bezig met de cryptohandel op hun eigen manier te reguleren. De vraag is echter wat dat uithaalt. Er zullen altijd gebieden in de wereld (of plekken op het internet) zijn waar je makkelijker van je gestolen bitcoin af kunt komen dan bijvoorbeeld in Nederland.

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

Grootste retailer in Zwitserland accepteert onder andere bitcoin

Robin Heester

Samenwerking ICON (ICX) en Samsung weer relevant

Arnold Hubach

Bitcoin Cash (BCH) op de Coinbase Wallet

Arnold Hubach
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.