Blockchain Stories
2018: Minstens $1.7 miljard aan cryptocurrency gestolen
Nieuws

2018: Minstens $1.7 miljard aan cryptocurrency gestolen

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Volgens een onderzoek van CipherTrace hebben criminelen $1.7 miljard aan cryptocurrency gestolen in 2018. Terwijl de waarde van munten daalt, steeg het aantal gestolen cryptomunten flink. CipherTrace houdt zich bezig met het onderzoeken van de cryptospace. De cijfers liggen in werkelijkheid waarschijnlijk nog een stuk hoger volgens het bureau.

Cryptobeurzen grootste slachtoffer

Met 950 miljoen dollar aan gestolen cryptocurrency’s staan de exchanges op nummer één als het gaat om grootste slachtoffers. Alhoewel: uiteindelijk zijn ook vooral de gebruikers van deze platformen de dupe van de hacks. Naast de honderden miljoenen die gestolen zijn van cryptobeurzen zijn er natuurlijk ook nog andere manieren om je bitcoin en altcoins te stelen. Het houden van een frauduleuze ICO en/of het opzetten van een piramidespel is ook bijzonder populair bij criminelen.

Geen vrij spel, er moet witgewassen worden

De criminelen die er met dit soort bedragen vandoor gaan moeten nog wel door een aantal hoepels springen om vrijuit te gaan. Internationale inlichtingsdiensten kunnen een hele hoop transacties en adressen prima achterhalen. 97% van de gestolen bitcoin gaat volgens CipherTrace echter richting niet gereguleerde cryptobeurzen. Deze beurzen zijn vaak geregistreerd in landen met minder duidelijke en strenge regels. De mensen die echt weten wat ze doen kunnen er dus mee weg komen, maar dat wordt steeds moeilijker.

Reguleren de oplossing?

Veel landen zijn druk bezig met de cryptohandel op hun eigen manier te reguleren. De vraag is echter wat dat uithaalt. Er zullen altijd gebieden in de wereld (of plekken op het internet) zijn waar je makkelijker van je gestolen bitcoin af kunt komen dan bijvoorbeeld in Nederland.

Gerelateerde berichten

Ripple vs SEC update: wat betekent dit voor XRP?

Julian Smits

ZachXBT lost WazirX hack bug bounty op en ontmaskert hacker

Thanh Lanh Tran

CIO Bitwise: Ethereum spoedig boven $5.000

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu