27 september 2023
Blockchain Stories
Nieuws

Wrapped Bitcoin (WBTC) lanceert op Ethereum

wrapped bitcoin wbtc ethereum

Wrapped Bitcoin (WBTC) wordt als ERC20-token gelanceerd op Ethereum. De token is gekoppeld aan bitcoin. De token is vandaag gelanceerd volgens een persbericht op de website van het team achter de munt. De token is een samenwerkingsproject van onder andere blockchain beveiligingsbedrijf BitGo en het Kyber Network protocol.

ERC20-token met focus op bitcoin?

De Wrapped Bitcoin is een beetje een gek verhaal. WBTC wordt 1 op 1 verdeeld onder alle bitcoin wallet houders. Het doel is uiteindelijk om de gebruikers van deze nieuwe munt mogelijkheden te bieden die anders niet mogelijk zijn. WBTC moet voor meer use-cases van bitcoin binnen het Ethereum ecosysteem zorgen. In het persbericht wordt ook bevestigd dat de token goed is gecheckt door een derde partij. Je kunt het zo zien: je kunt nu met jouw bitcoin ook binnen het ecosysteem van Ethereum je ding doen.

Is er wel een usecase?

Volgens de website van WBTC moet het met deze token makkelijker zijn om bijvoorbeeld BTC te versturen van exchange naar exchange. Ook zou het voor de doorsnee gebruiker makkelijker zijn om WBTC te beheren dan bitcoin zelf. Ik zie zelf niet waarom dat het geval is, maar ik laat mij graag verrassen. Ook worden de smart contracts die mogelijk zijn met tokens op de blockchain van Ethereum aangehaald. En dat is hartstikke leuk, maar ook daar heb je geen WBTC voor nodig.

Een stablecoin voor bitcoin?

Er bestaat net zoveel WBTC als normale BTC. Wanneer je een Wrapped Bitcoin-token gebruikt dan staat hetzelfde aantal ‘echte’ bitcoin stil. Wanneer je de bitcoin weer claimt wordt de Wrapped Bitcoin gedelete. Alle transacties en de bewaarde bitcoin zijn natuurlijk terug te vinden op de chains. In theorie kun je dus met WBTC betalen bij diensten of websites waar je alleen met ERC20-tokens terecht kunt. Dit hele project lijkt mij een beetje overbodig, maar ik kan het mis hebben.

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

Cryptobeurs QuadrigaCX is $145 miljoen aan cryptocurrency kwijt

Robin Heester

Change.org: Monero minen voor het goede doel

Robin Heester

Lightning Network live op mainnet Bitcoin

Robin Heester
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.