Blockchain Stories
Image default
Nieuws

Wrapped Bitcoin (WBTC) lanceert op Ethereum

Wrapped Bitcoin (WBTC) wordt als ERC20-token gelanceerd op Ethereum. De token is gekoppeld aan bitcoin. De token is vandaag gelanceerd volgens een persbericht op de website van het team achter de munt. De token is een samenwerkingsproject van onder andere blockchain beveiligingsbedrijf BitGo en het Kyber Network protocol.

ERC20-token met focus op bitcoin?

De Wrapped Bitcoin is een beetje een gek verhaal. WBTC wordt 1 op 1 verdeeld onder alle bitcoin wallet houders. Het doel is uiteindelijk om de gebruikers van deze nieuwe munt mogelijkheden te bieden die anders niet mogelijk zijn. WBTC moet voor meer use-cases van bitcoin binnen het Ethereum ecosysteem zorgen. In het persbericht wordt ook bevestigd dat de token goed is gecheckt door een derde partij. Je kunt het zo zien: je kunt nu met jouw bitcoin ook binnen het ecosysteem van Ethereum je ding doen.

Is er wel een usecase?

Volgens de website van WBTC moet het met deze token makkelijker zijn om bijvoorbeeld BTC te versturen van exchange naar exchange. Ook zou het voor de doorsnee gebruiker makkelijker zijn om WBTC te beheren dan bitcoin zelf. Ik zie zelf niet waarom dat het geval is, maar ik laat mij graag verrassen. Ook worden de smart contracts die mogelijk zijn met tokens op de blockchain van Ethereum aangehaald. En dat is hartstikke leuk, maar ook daar heb je geen WBTC voor nodig.

Een stablecoin voor bitcoin?

Er bestaat net zoveel WBTC als normale BTC. Wanneer je een Wrapped Bitcoin-token gebruikt dan staat hetzelfde aantal ‘echte’ bitcoin stil. Wanneer je de bitcoin weer claimt wordt de Wrapped Bitcoin gedelete. Alle transacties en de bewaarde bitcoin zijn natuurlijk terug te vinden op de chains. In theorie kun je dus met WBTC betalen bij diensten of websites waar je alleen met ERC20-tokens terecht kunt. Dit hele project lijkt mij een beetje overbodig, maar ik kan het mis hebben.

Gerelateerde artikelen

Tot dusver doet Bitcoin het goed: maar 6 altcoins doen het beter in 2024!

Ulrich Martin

20% van generatie Z in het bezit van crypto, van waar deze populariteit? 

Wanisha Balak

Shiba Inu’s prijs voorbereid op een stijging van 30% deze maand na 164% toename in ADTV: Is een waarde van 1 euro haalbaar voor SHIB?

Ulrich Martin

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer