22 september 2021
Blockchain Stories
Nieuws

NEM Foundation heeft geld tekort

nem foundation geld tekort xem

De NEM Foundation heeft nog maar net genoeg budget om de aankomende maand de deuren open te houden. De stichting is de grootste partij die verantwoordelijk is voor alles wat er speelt rondom de NEM public chain. De munt binnen dat ecosysteem, XEM, reageert bijzonder slecht op dit nieuws. Het officiële statement is een blogpost van de stichting te lezen.

XEM prijs gedaald, NEM Foundation in de problemen

In de blogpost maakt de NEM Foundation duidelijk dat er liquiditeitsproblemen zijn. De boosdoener is de XEM prijs. De cryptomunt heeft, net als zo’n beetje alle andere cryptocurrency’s, een grote daling ingezet vorig jaar. En blijkbaar is de stichting niet in staat gebleken daar goed op te anticiperen. Er is een tekort ontstaan en dat vraagt om harde maatregelen, er moet iets gedaan worden om bij de stichting de deuren open te houden.

Niet het einde, maar een ‘reset’

De nieuwe focus is eigenlijk best logisch: niet promoten, maar bouwen. Een van de te nemen maatregelen is de herstructurering van de lokale teams die bouwen aan het ecosysteem van XEM. De hoofden van deze zeven productteams worden allen verantwoordelijk voor een gedeelte van de stichting. Zij leggen verantwoording af aan de top van de NEM Foundation. En elke andere werknemer legt weer verantwoording af aan één van de afdelingshoofden.

Overige maatregelen

Ook is de ‘burn rate’ van XEM aangepast naar 60% van de eerdere hoeveelheden. Met de extra overgebleven XEM wil de NEM Foundation deze ambitieuze nieuwe weg gaan bekostigen. Het totale budget is nog niet duidelijk, maar er moet flink gesneden en geschoven gaan worden. Alle huidige projecten staan stil totdat helder is hoeveel er nog te besteden is.

Pijnlijk, maar niet het einde voor XEM

De NEM Foundation is de belangrijkste schakel in de ontwikkeling van XEM en het NEM Platform. En natuurlijk is het pijnlijk als er daar problemen zijn. De koers van XEM reageert dan ook bijzonder negatief op dit nieuws. Maar er is geen reden tot totale paniek voor de bezitters van deze cryptomunt. Zelfs zonder de NEM Foundation zou de munt in theorie nog voort kunnen bestaan en ontwikkeld kunnen worden. De vraag is echter of dat ook zou gebeuren natuurlijk. To be continued…

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

Pornhub accepteert Tron (TRX) en ZenCash (ZEN)

Robin Heester

Marktupdate: Bitcoin rond $3300, Waves stijgt

Robin Heester

Minuscuul kleine hardware wallet voor in telefoon

Arnold Hubach
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.