27 september 2023
Blockchain Stories
Nieuws

NASDAQ: 7 cryptobeurzen gebruiken onze controle software

NASDAQ 7 crytpobeurzen gebruiken onze controle software

Een van de grootste aandelenbeurzen ter wereld, NASDAQ, liet gisteren aan Forbes weten dat er zeven cryptobeurzen zijn die op dit moment gebruik maken van hun ‘market monitoring technology’. Twee van deze exchanges zijn bekend: het Amerikaanse Gemini en het Japanse Vctrade.

Toezicht op exchanges

Als aandelenbeurs heeft de NASDAQ veel ervaring op het gebied van doorlichten van hun klanten. Bij cryptobeurzen wil het daar nog wel eens aan schorten. Dan is een bewezen product integreren van een van de grootste spelers in de wereld van beurzen een logische stap voor sommige cryptocurrency exchanges.

SMARTS Market Surveillance system

Met ‘SMARTS Market Surveillance system’ krijgen de handelsplatformen toegang tot een stukje software die helpt bij het opsporen van witwaspraktijken en andere criminele activiteiten op hun exchange. Het systeem laat beheerders onder andere informatie van verschillende markten van dezelfde gebruiker inzien. Zowel verschillende platformen als verschillende bezittingen worden in de gaten gehouden. Op deze manier kun je een heleboel gegevens koppelen aan een bepaald persoon. Handig om criminelen tegen te gaan, ook is het voor bedrijven fijn om veel over hun eigen klanten te weten. Ook als je niets fout hebt gedaan kan alle informatie opgevraagd worden.

Klanten van NASDAQ

De NASDAQ laat niet zomaar iedereen gebruikmaken van hun software. Er wordt naar drie belangrijke dingen gekeken: het businessmodel, het Know Your Customer-beleid en de maatregelen voor het tegengaan van witwassen worden streng gecontroleerd. Ook is het algehele beleid en het bestuur van de exchanges van belang. Dit strenge beleid is nieuw voor de aandelenbeurs, ze werken namelijk voor het eerst met vrij nieuwe namen.

Ze bekijken je

Het is mooi dat er werk van wordt gemaakt om criminelen op te sporen en buiten de deur van cryptobeurzen te houden. Maar onthoud dat ook wanneer je niets fout doet jouw gegevens worden gedeeld met behulp van dit soort tools. Wil je meer privacy? Zorg dan dat je zo anoniem mogelijk handelt op exchanges en haal je coins er weer af zodra je klaar bent. Is ook veiliger, natuurlijk.

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

Bitcoin Crowdfunding: Zonder Patreon en Kickstarter

Robin Heester

Laatste bètatest Raiden voor echte release op Ethereum

Robin Heester

Samsung Galaxy S10 komt met crypto private keys app

Robin Heester
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.