30 mei 2023
Blockchain Stories
Nieuws

Fidelity cryptocurrency platform in ‘laatste testfase’

Fidelity cryptocurrency platform in 'laatste testfase'

Het ‘cryptocurrency trading and custody platform’ van de Amerikaanse financiële dienstverlener Fidelity is bijna klaar. Het platform zit in de laatste testfase. Fidelity is een grote speler in het wereldje van vermogensbeheer.

Puntjes op de i

Het bedrijf levert momenteel diensten aan een kleine, selecte groep klanten. Terwijl het tegelijkertijd de infrastructuur van het platform blijft opbouwen. Fidelity verteld hierover: “Onze initiële klanten vormen een belangrijk onderdeel van onze laatste testfase, dit zal ons uiteindelijk in staat stellen om veel meer instellingen met onze diensten kennis te laten maken.”

Voor het grote geld

In oktober 2018 kondigde Fidelity het nieuwe cryptoplatform aan, genaamd Fidelity Digital Asset Services. Zij verklaarde dat het platform bewaar- en handels uitvoeringsdiensten zal aanbieden voor digitale activa zoals bitcoin. Het is gericht op de institutionele beleggers en en zal voorlopig nog niet open zijn voor de huis, tuin en keuken belegger. Niet erg, want daar hebben we er al redelijk veel van met bijvoorbeeld aardig wat cryptobeurzen. Bij Binance kun je nu als particulier zelfs met je creditcard terecht.

Law and order

In de aankondiging merkte Fidelity op dat het ontwikkelingsteam samenwerkt met externe auditors, om naleving van regelgeving te waarborgen. Wet en regelgeving lijkt een heet hangijzer te worden in 2019. Het is interessant om te zien waar welke maatregelen worden genomen.

Service van de zaak

Custody-services verschillen van banken in die zin dat ze de opgeslagen activa niet mogen gebruiken voor eigen gewin. Grote kantoren zoals JPMorgan, BNY Mellon en Northern Trust bieden custody-services aan.

Deze diensten zijn dus zeer gebruikelijk in de traditionele financiële sector. Zij bieden beleggers een plaats om activa zoals geld, waardepapieren en grondstoffen zoals goud en diamanten op te slaan, zodat ze niet verloren gaan of gestolen worden. Voor het beleggen in crypto kan het een uitkomst zijn. Geen geklooi met private keys en ledgers, grote partijen zitten daar helemaal niet op te wachten. Geld maken daarentegen….

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

UPDATE. Bithumb hack: meer dan 27 miljoen euro gestolen

Robin Heester

Kinit: de eerste applicatie voor Kin

Arnold Hubach

Coinbase naar Japan

Robin Heester
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.