Blockchain Stories
Image default
Nieuws

Fidelity cryptocurrency platform in ‘laatste testfase’

Het ‘cryptocurrency trading and custody platform’ van de Amerikaanse financiële dienstverlener Fidelity is bijna klaar. Het platform zit in de laatste testfase. Fidelity is een grote speler in het wereldje van vermogensbeheer.

Puntjes op de i

Het bedrijf levert momenteel diensten aan een kleine, selecte groep klanten. Terwijl het tegelijkertijd de infrastructuur van het platform blijft opbouwen. Fidelity verteld hierover: “Onze initiële klanten vormen een belangrijk onderdeel van onze laatste testfase, dit zal ons uiteindelijk in staat stellen om veel meer instellingen met onze diensten kennis te laten maken.”

Voor het grote geld

In oktober 2018 kondigde Fidelity het nieuwe cryptoplatform aan, genaamd Fidelity Digital Asset Services. Zij verklaarde dat het platform bewaar- en handels uitvoeringsdiensten zal aanbieden voor digitale activa zoals bitcoin. Het is gericht op de institutionele beleggers en en zal voorlopig nog niet open zijn voor de huis, tuin en keuken belegger. Niet erg, want daar hebben we er al redelijk veel van met bijvoorbeeld aardig wat cryptobeurzen. Bij Binance kun je nu als particulier zelfs met je creditcard terecht.

Law and order

In de aankondiging merkte Fidelity op dat het ontwikkelingsteam samenwerkt met externe auditors, om naleving van regelgeving te waarborgen. Wet en regelgeving lijkt een heet hangijzer te worden in 2019. Het is interessant om te zien waar welke maatregelen worden genomen.

Service van de zaak

Custody-services verschillen van banken in die zin dat ze de opgeslagen activa niet mogen gebruiken voor eigen gewin. Grote kantoren zoals JPMorgan, BNY Mellon en Northern Trust bieden custody-services aan.

Deze diensten zijn dus zeer gebruikelijk in de traditionele financiële sector. Zij bieden beleggers een plaats om activa zoals geld, waardepapieren en grondstoffen zoals goud en diamanten op te slaan, zodat ze niet verloren gaan of gestolen worden. Voor het beleggen in crypto kan het een uitkomst zijn. Geen geklooi met private keys en ledgers, grote partijen zitten daar helemaal niet op te wachten. Geld maken daarentegen….

Gerelateerde artikelen

Tot dusver doet Bitcoin het goed: maar 6 altcoins doen het beter in 2024!

Ulrich Martin

20% van generatie Z in het bezit van crypto, van waar deze populariteit? 

Wanisha Balak

Shiba Inu’s prijs voorbereid op een stijging van 30% deze maand na 164% toename in ADTV: Is een waarde van 1 euro haalbaar voor SHIB?

Ulrich Martin

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer