28 maart 2024
Blockchain Stories
Nieuws

Bitcoin ETF: Nieuwe aanvraag van CBOE voor VanEck en SolidX

bitcoin etf vaneck sec

Er is weer een nieuwe aanvraag gedaan voor een Bitcoin Exchange-Traded Fund (ETF). Hij komt uit de al bekende hoek van investeringsbedrijf VanEck en financieel dienstverlener SolidX. In samenwerking met The Chicago Board Options Exchange (CBOE) is er opnieuw een aanvraag ingediend. Dat liet Gabor Gurbacs van VanEck weten via twitter.

Bitcoin ETF

Een Bitcoin ETF zou er voor zorgen dat men kan beleggen in bitcoin zonder het daadwerkelijk zelf te kopen. Een ETF volgt de prijs van de goederen. Meer weten over ETF’s? Volg dan even deze link. Volgens sommigen zou toestemming voor een Bitcoin ETF weer voor een positieve stemming in de cryptospace kunnen zorgen. Een goedkeuring kan echter nog wel even op zich laten wachten.

Opnieuw

Door deze nieuwe aanvraag wordt de beslissing opnieuw tot misschien wel 240 dagen uitgesteld. De vorige aanvraag van CBOE mag de prullenbak in. Mede door de ‘government shutdown’ in Amerika kwam de deadline van 27 februari te dichtbij om een positieve uitkomst te verwachten. De aanvraag ligt weer bij de Securities and Exchange Commission (SEC) van Amerika.

Duurt lang bij de SEC

De SEC kan nu weer rustig de tijd nemen om dit verzoek onder de loep te nemen. Vorig jaar was de organisatie echter nog niet erg happig. Een Bitcoin ETF lijkt onvermijdelijk, maar het is wachten op de juiste bewoording in de aanvraag. En dan is het de vraag welke aanbieder als eerste uit de startblokken mag vliegen. De eerste succesvolle aanvraag zal als blauwdruk dienen voor de andere geïnteresseerde partijen.

Gerelateerde artikelen

Ripple (XRP) eindelijk op Coinbase

Arnold Hubach

‘Pensioenfondsen moeten serieus kijken naar bitcoin’

Robin Heester

SRN brengt de Finney smartphone uit op 28 november

Gastredacteur