Blockchain Stories
Bitcoin ETF: Nieuwe aanvraag van CBOE voor VanEck en SolidX
Nieuws

Bitcoin ETF: Nieuwe aanvraag van CBOE voor VanEck en SolidX

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Er is weer een nieuwe aanvraag gedaan voor een Bitcoin Exchange-Traded Fund (ETF). Hij komt uit de al bekende hoek van investeringsbedrijf VanEck en financieel dienstverlener SolidX. In samenwerking met The Chicago Board Options Exchange (CBOE) is er opnieuw een aanvraag ingediend. Dat liet Gabor Gurbacs van VanEck weten via twitter.

Bitcoin ETF

Een Bitcoin ETF zou er voor zorgen dat men kan beleggen in bitcoin zonder het daadwerkelijk zelf te kopen. Een ETF volgt de prijs van de goederen. Meer weten over ETF’s? Volg dan even deze link. Volgens sommigen zou toestemming voor een Bitcoin ETF weer voor een positieve stemming in de cryptospace kunnen zorgen. Een goedkeuring kan echter nog wel even op zich laten wachten.

Opnieuw

Door deze nieuwe aanvraag wordt de beslissing opnieuw tot misschien wel 240 dagen uitgesteld. De vorige aanvraag van CBOE mag de prullenbak in. Mede door de ‘government shutdown’ in Amerika kwam de deadline van 27 februari te dichtbij om een positieve uitkomst te verwachten. De aanvraag ligt weer bij de Securities and Exchange Commission (SEC) van Amerika.

Duurt lang bij de SEC

De SEC kan nu weer rustig de tijd nemen om dit verzoek onder de loep te nemen. Vorig jaar was de organisatie echter nog niet erg happig. Een Bitcoin ETF lijkt onvermijdelijk, maar het is wachten op de juiste bewoording in de aanvraag. En dan is het de vraag welke aanbieder als eerste uit de startblokken mag vliegen. De eerste succesvolle aanvraag zal als blauwdruk dienen voor de andere geïnteresseerde partijen.

Gerelateerde berichten

Moonriver (MOVR) klaar voor uitbraak: bullish signalen volgens analist

Thanh Lanh Tran

Ripple vs SEC update: wat betekent dit voor XRP?

Julian Smits

ZachXBT lost WazirX hack bug bounty op en ontmaskert hacker

Thanh Lanh Tran

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu