Blockchain Stories
Image default
Nieuws

‘PayPal wilde een wereldmunt maken zoals cryptocurrency’

Luke Nosek, mede-oprichter PayPal, zegt dat er plannen waren om een munt te creëren buiten banken en overheden om bij de oprichting van PayPal. Dat vertelt Nosek tijdens een praat bij het World Ecnomic Forum in Davos, Zwitserland.

PayPal en een wereldmunt

Op een redelijk open vraag over mogelijke oplossingen die cryptocurrency’s kunnen bieden voor de onlinebetalingswereld reageert Nosek openhartig: “Niet veel mensen weten dit, maar in eerste instantie wilde we bij PayPal een digitale wereldmunt maken. Deze moest onafhankelijk zijn van de corrupte banken en overheden.” Uiteindelijk is het nooit zo ver gekomen, maar de intentie was er wel.

Geen cryptocurrency, wel betalingsverkeer

Een wereldmunt maken is niet gelukt, maar Paypal is wel jarenlang (en nog steeds) een bijzonder belangrijk tussenpersoon bij miljoenen online transacties. Volgens Nosek is PayPal uiteindelijk te gecentraliseerd en toch te afhankelijk geworden van partijen als Visa en Mastercard.

Luke Nosek: “We hebben mee leren spelen met de grote jongens. We moeten hen tevreden houden.”


Bitcoin en Ethereum

Nosek baalt er van dat hij samen met zijn goede vriend Elon Musk er niet in is geslaagd een decentraler platform te bouwen. Maar hij is blij dat de ontwikkelaars achter Bitcoin en Ethereum daar wel redelijk in zijn geslaagd. Hij hoopt dat zij nooit gepusht zullen worden door investeerders naar een ander soort product. Dat gaat, zeker bij bitcoin, gelukkig lastig worden.

Check hier het hele filmpje van het panel waar Nosek deze uitspraken deed.

Gerelateerde artikelen

$26 miljoen aan Solana presale memecoin projecten compleet verlaten

Thanh Lanh Tran

Thaise SEC blokkeert crypto platforms zonder vergunning

Marijn van Leeuwen

Bitcoin transactiekosten dalen weer na Bitcoin halving

Thanh Lanh Tran

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer