1 juni 2023
Blockchain Stories
Nieuws

‘PayPal wilde een wereldmunt maken zoals cryptocurrency’

PayPal wilde een wereldmunt maken zoals cryptocurrency

Luke Nosek, mede-oprichter PayPal, zegt dat er plannen waren om een munt te creëren buiten banken en overheden om bij de oprichting van PayPal. Dat vertelt Nosek tijdens een praat bij het World Ecnomic Forum in Davos, Zwitserland.

PayPal en een wereldmunt

Op een redelijk open vraag over mogelijke oplossingen die cryptocurrency’s kunnen bieden voor de onlinebetalingswereld reageert Nosek openhartig: “Niet veel mensen weten dit, maar in eerste instantie wilde we bij PayPal een digitale wereldmunt maken. Deze moest onafhankelijk zijn van de corrupte banken en overheden.” Uiteindelijk is het nooit zo ver gekomen, maar de intentie was er wel.

Geen cryptocurrency, wel betalingsverkeer

Een wereldmunt maken is niet gelukt, maar Paypal is wel jarenlang (en nog steeds) een bijzonder belangrijk tussenpersoon bij miljoenen online transacties. Volgens Nosek is PayPal uiteindelijk te gecentraliseerd en toch te afhankelijk geworden van partijen als Visa en Mastercard.

Luke Nosek: “We hebben mee leren spelen met de grote jongens. We moeten hen tevreden houden.”


Bitcoin en Ethereum

Nosek baalt er van dat hij samen met zijn goede vriend Elon Musk er niet in is geslaagd een decentraler platform te bouwen. Maar hij is blij dat de ontwikkelaars achter Bitcoin en Ethereum daar wel redelijk in zijn geslaagd. Hij hoopt dat zij nooit gepusht zullen worden door investeerders naar een ander soort product. Dat gaat, zeker bij bitcoin, gelukkig lastig worden.

Check hier het hele filmpje van het panel waar Nosek deze uitspraken deed.

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

Gepensioneerden in Venezuela verplicht aan de cryptocurrency

Robin Heester

Kraken koopt futures start-up voor $100 miljoen

Robin Heester

Gratis ETH door bug bij Coinbase

Robin Heester
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.