Blockchain Stories
Image default
Nieuws

Binance CEO: Amazon moet ooit eigen cryptocurrency lanceren

Changpeng Zhao, CEO van Binance, is van mening dat Amazon er uiteindelijk niet aan ontkomt om een eigen cryptomunt uit te geven. Het hoofd van de grootste exchange is, niet geheel verrassend, van mening dat iedereen en alles zijn eigen cryptocurrency moet maken.

Allemaal aan de cryptocurrency

Zhao ziet geen reden om als realiter uiteindelijk niet cryptocurrencybetalingen te accepteren. “Voor elke (niet fysieke) business is het een goedkopere, makkelijkere en snellere manier dan normale manieren van betalen. Minder papierwerk ook”, aldus het gezicht van Binance. Zhao is natuurlijk gebaat bij een hele hoop altcoins, aangezien deze zorgen voor de grote inkomsten van zijn cryptobeurs.

Een eigen munt voor Amazon

Wanneer je cryptocurrency wil accepteren hoef je natuurlijk niet zelf een coin uit te geven. Sterker nog: wanneer je ‘gewoon’ bitcoin (of andere valuta) accepteert pak je gelijk een alsmaar groeiende doelgroep mee. De munt wordt ondersteund, ontwikkeld en steeds meer geaccepteerd. Wanneer je zelf een nieuwe cryptocurrency uitgeeft moet je alles zelf doen. Ontwikkeling, up-to-date houden, marketen e.d. komt dan allemaal op je bordje. Ik denk dat dat zelfs voor een Amazon bijzonder lastig gaat zijn. In de kern is het bedrijf een verkoper, niet een bedrijf dat zijn eigen valuta nodig heeft.

Toekomst gaat het uitwijzen

Amazon is volgens mij niet echt gebaat bij een eigen valuta. Achter de schermen, waar de gebruiker het niet ziet, zou je wel iets kunnen doen met een soort van kortingstoken. Amazon heeft volgens mij meer aan het accepteren van al bestaande cryptovaluta dan er zelf eentje te creëren. Maar ik ben geen multimiljardair zoals de heren die bovenaan staan bij Amazon en Binance, dus ik laat mij graag verrassen.

Gerelateerde artikelen

Paypal stablecoin wordt binnenkort geïntegreerd in het systeem van Singaporese top bedrijf

Ulrich Martin

Ripple CEO Brad Garlinghouse: Succes buiten de VS is geweldig nieuws voor XRP

Ulrich Martin

Kathryn Haun treedt binnenkort af als topbestuurlid Coinbase

Ulrich Martin

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer