30 mei 2023
Blockchain Stories
Nieuws

Binance CEO: Amazon moet ooit eigen cryptocurrency lanceren

amazon eigen cryptocurrency binance

Changpeng Zhao, CEO van Binance, is van mening dat Amazon er uiteindelijk niet aan ontkomt om een eigen cryptomunt uit te geven. Het hoofd van de grootste exchange is, niet geheel verrassend, van mening dat iedereen en alles zijn eigen cryptocurrency moet maken.

Allemaal aan de cryptocurrency

Zhao ziet geen reden om als realiter uiteindelijk niet cryptocurrencybetalingen te accepteren. “Voor elke (niet fysieke) business is het een goedkopere, makkelijkere en snellere manier dan normale manieren van betalen. Minder papierwerk ook”, aldus het gezicht van Binance. Zhao is natuurlijk gebaat bij een hele hoop altcoins, aangezien deze zorgen voor de grote inkomsten van zijn cryptobeurs.

Een eigen munt voor Amazon

Wanneer je cryptocurrency wil accepteren hoef je natuurlijk niet zelf een coin uit te geven. Sterker nog: wanneer je ‘gewoon’ bitcoin (of andere valuta) accepteert pak je gelijk een alsmaar groeiende doelgroep mee. De munt wordt ondersteund, ontwikkeld en steeds meer geaccepteerd. Wanneer je zelf een nieuwe cryptocurrency uitgeeft moet je alles zelf doen. Ontwikkeling, up-to-date houden, marketen e.d. komt dan allemaal op je bordje. Ik denk dat dat zelfs voor een Amazon bijzonder lastig gaat zijn. In de kern is het bedrijf een verkoper, niet een bedrijf dat zijn eigen valuta nodig heeft.

Toekomst gaat het uitwijzen

Amazon is volgens mij niet echt gebaat bij een eigen valuta. Achter de schermen, waar de gebruiker het niet ziet, zou je wel iets kunnen doen met een soort van kortingstoken. Amazon heeft volgens mij meer aan het accepteren van al bestaande cryptovaluta dan er zelf eentje te creëren. Maar ik ben geen multimiljardair zoals de heren die bovenaan staan bij Amazon en Binance, dus ik laat mij graag verrassen.

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

Fidelity cryptocurrency platform in ‘laatste testfase’

Jordy Schreuder

Binance doneert alle listing fees aan goede doelen

Jordy Schreuder

MobileGO haalt recordbedrag binnen met ICO

Robin Heester
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.