Blockchain Stories
Cryptobeurs QuadrigaCX is $145 miljoen aan cryptocurrency kwijt
Nieuws

Cryptobeurs QuadrigaCX is $145 miljoen aan cryptocurrency kwijt

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

QuadrigaCX is door het plotse overleden van hun oprichter, Gerry Cotten, de private keys verloren voor een groote gedeelte van hun cryptocurrency’s. Er is voor $145 miljoen aan cryptovaluta verloren gegaan. De beurs heeft zelf nog geen $300.000 dollar in kas. De Canadese cryptobeurs is hierdoor genoodzaakt de deuren te sluiten. Op het internet vliegen op dit moment allerlei theorieën in de rondte: van een ‘fake death'( zoals de geruchten rondom Tupac en Elvis) tot aan de veronderstelling dat Cotten daadwerkelijk geen back-up systeem had voor de keys. Deze zaak blijft voorlopig nog wel even lopen, dus er is nog niets definitief.

QuadrigaCX zonder munten

Gerry Cotten is volgens de laatste berichten op 9 december vorig jaar overleden. En tot op heden is niemand er in geslaagd om toegang tot de keys te krijgen. De (vermoedelijke) adressen van de cryptobeurs worden natuurlijk goed in de gaten gehouden. Dat is een mooi pluspunt van de openbare boekhoudingen van blockchains, als er iets uit deze wallets vertrekt dan weten we dat direct.

Niemand heeft toegang

Gerry Cotten zou vooral thuis werken en heeft zijn PC goed beveiligd. De vrouw van de overleden zakenman, Jennifer Robertson, zegt geen toegang te hebben tot zijn computer. Tot op heden heeft ze ook geen wachtwoorden of private keys gevonden tijdens het zoeken. Robertson heeft zelfs een cybersecurity expert ingehuurd, maar dat mocht voorlopig niet baten.

Gebruikers zijn geld kwijt

Voorlopig is er voor de Canadezen die QuadrigaCX gebruikte nog geen regeling getroffen. Via Twitter en Reddit zijn een hele hoop mensen druk bezig om een zaak te bouwen tegen de cryptobeurs. Want het is bijzonder treurig nieuws, maar mensen eisen toch opheldering. Zo wordt in deze reddit thread gevraagd naar een bewijs van het overlijden van Cotten. Dat klinkt wat cru, maar sommige mensen hebben op deze manier (tien) duizenden dollars verloren. Dus het is logisch dat er om opheldering wordt gevraagd.

Exit scam?

Rondom dit treurige verhaal hangt wel een gek luchtje. Welk miljoenenbedrijf laat één persoon (zelfs al is het de oprichter) zo’n gigantische som geld beheren zonder plan voor ongewone omstandigheden? Dat is op zijn minst opmerkelijk te noemen. Ik ben de eerste die samenzweringstheorieën interessant vind. Maar waarom zou de eigenaar zijn eigen dood in scene zetten? Hij was eigenaar van de grootste cryptobeurs van Canada. Als hij gewoon een luxe leventje met miljoenen Canadese dollars op zak dan had hij de boel gewoon kunnen verkopen.

Detectives

Door de openbaarheid van geldstromen zijn er rond dit soort zaken altijd mensen die aan de slag gaan. Zo ook de mensen van ProofofResearch op Twitter. Zij denken dat de bitcoins van QuadrigaCX nog steeds in bezit zijn van de mensen achter de cryptobeurs. Als je meer wil lezen hierover kun je onderstaande tweets aanklikken.

En onthoud: Niet jouw private keys? Niet jouw bitcoin! 

Gerelateerde berichten

Biden trekt zich terug: wat betekent dit voor crypto?

Scott

Metaplanet roert zich wederom: nieuwe BTC investering

Scott

Is de post halving BTC rally nog steeds in zicht?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu