2 december 2022
Blockchain Stories
Nieuws

Kraken koopt futures start-up voor $100 miljoen

kraken futures bitcoin europa

Cryptobeurs Kraken koopt Crypto Facilities op voor minstens 100 miljoen dollar. Crypto Facilities is een start-up die zich richt op future markten. Een future is een overeenkomst tussen twee partijen waarin iets wordt verhandeld voor een prijs die in de toekomst pas moet worden betaald. Kraken maakt dit bekend in een blogpost.

Eerste in Europa

Met deze overname is Kraken de eerste cryptobeurs in Europa waar je aan de slag kunt gaan met futures. CEO Jesse Powell is, uiteraard, erg blij met de overname. Het scheelt het bedrijf enorm veel gedoe om zelf aan de nodige licenties te komen. Voor Europeanen was het al mogelijk om op andere platformen mee te doen aan de handel in derivaten met betrekking tot cryptocurrency, maar dat zijn met name Amerikaanse en Aziatische markten. Powell: “Wij zijn de eerste gereguleerde future markt in Europa en ik ken geen andere partijen die het in de pijplijn hebben.” De thuisbasis van Kraken is trouwens San Francisco, maar de cryptobeurs heeft altijd al een hoog euro volume gehad.

Derivaten met o.a bitcoin

Uiteraard zorgt deze overname er voor dat beleggers nu aan de slag kunnen met bitcoin futures op het platform van Kraken. Ook bitcoin cash, XRP, litecoin en ether worden ondersteund. De huidige werknemers van Crypto Facilities blijven gewoon daar werkzaam en gaan verder bouwen aan het platform. De cryptomarkt is altijd open, dat is een verschil met de traditionele derivatenmarkten.

Kraken kan doorgroeien

In de blogpost laat Kraken ook weten dat ze door deze overname nu meer dan 100 ontwikkelaars in dienst hebben. Met de 25 werknemers van Crypto Facilities kunnen ze naar eigen zeggen nu nog sneller nieuwe handelswaar toevoegen op hun platform.

Een future is een overeenkomst om in de toekomst een onderliggende waarde te verhandelen tegen een prijs die nu overeengekomen is. De onderliggende waarde is meestal een index, grondstof of valuta.

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

Binance start met test handel crypto – fiat

Jordy Schreuder

Gerucht: Samsung Galaxy S10 komt met bitcoin wallet

Robin Heester

Coinbase opent inschrijvingen voor cryptovaluta

Jordy Schreuder
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.