19 januari 2022
Blockchain Stories
Nieuws

De cryptobags van Vitalik Buterin

vitalik buterin cryptobags meer dan ethereum

Vitalik Buterin heeft tijdens een Ask Me Anything (AMA) op Reddit laten weten welke cryptovaluta hij naast zijn ‘eigen’ Ethers nog heeft. Tijdens het vragenrondje wordt duidelijk dat hij best een leuk aantal verschillende coins in zijn portfolio heeft.

AMA voor de top van Ethereum

De AMA werd georganiseerd om meer openheid van zaken te geven. De titel van de thread is dan ook ‘AMA about Ethereum Leadership and Accountability’. Verschillende mensen die actief zijn binnen de Ethereum Foundation beantwoorden een hele boel vragen van de Redditors.

Zakje coins

Nu hoor ik je denken: ‘waarom is het interessant wat Buterin in zijn portfolio heeft?’. Vitalik geeft daar uit zichzelf een leuk antwoord op: Hij vindt dat mensen die betrokken zijn bij grote beslissingen rondom protocollen meer openheid van zaken moeten geven. De andere aanwezige werknemers van de Ethereum Foundation volgde Buterin en legde uit waar zij hun geld in steken en waar ze hun brood mee verdienen.

Het zakje van Vitalik

Het portfolio van Buterin bestaat met name uit Ethers. Maar daarnaast heeft hij een hele hoop andere grote cryptomunten in zijn bezit. De grootste namen zijn Bitcoin, Bitcoin Cash, Dogecoin en Zcash. Deze cryptovaluta worden in het portfolio van Buterin vergezeld door Kyber, OmiseGo, Maker en Augur. Daarnaast laat de mede-oprichter van Ethereum weten dat hij flink geïnvesteerd heeft in een bedrijf dat onderzoek doet naar blockchains (Clearmatics). Ook heeft hij geld gestoken in een start-up genaamd Starkware. Dat bedrijf is bezig met privacy oplossingen voor blockchains.

De hele AMA is hier te lezen.

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

Van MyEtherWallet naar FIAT, zónder KYC

Arnold Hubach

Lopen kleine PoW-coins gevaar?

Robin Heester

Marktupdate Week 26 2018 – BTC, KEY en PCN

Robin Heester
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.