22 maart 2023
Blockchain Stories
Nieuws

‘Pensioenfondsen moeten serieus kijken naar bitcoin’

Pensioenfondsen moeten serieus kijken naar bitcoin

Institutionele investeerders moeten serieus kijken naar bitcoin en andere cryptovaluta. Dat stelt Cambridge Associates. Het Amerikaanse adviesbureau is een van de grootste in hun vakgebied. Zij adviseren onder andere pensioenfondsen en andere investeringsfondsen. De firma adviseert met name instituten die meer dan 300 miljard aan bezittingen beheren.

Een kijkje nemen in de wereld van cryptocurrency

‘Geef het een kans’ luidt het advies van Cambridge Associates. Volgens de adviseurs is het de moeite waard om te kijken naar een industrie die in potentie nog een hele hoop kan groeien. Het hoge risico wordt uiteraard ook benadrukt door de analisten bij de financieel dienstverleners. Een gevalletje ‘high risk, high reward’ zou je bitcoin wel kunnen noemen. Volgens Bloomberg zijn de meeste investeringsfondsen nog niet bezig met de industrie rondom cryptovaluta.

Big deal?

Het is niet niks als dit soort grote en belangrijke instanties hun klanten adviseren om serieus werk te maken van bitcoin en andere cryptovaluta. De markt is met $130 miljard aan marktkapitalisatie nog bijzonder klein als je het vergelijkt met andere grote markten. Volgens de analisten van Cambridge Associates is er ondanks de dalingen in de prijzen van cryptovaluta een industrie ontstaan die zich flink aan het ontwikkelen is. Dat komt met name naar voren door de vele investeringen die gedaan worden in de industrie. Er wordt tenslotte nog steeds flink gebouwd.

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

NASDAQ en VanEck gaan voor bitcoin futures 2.0

Robin Heester

Gepensioneerden in Venezuela verplicht aan de cryptocurrency

Robin Heester

Bitfinex lanceert nieuwe manier om EUR en USD te storten

Arnold Hubach
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.