Blockchain Stories
Image default
Nieuws

‘Pensioenfondsen moeten serieus kijken naar bitcoin’

Institutionele investeerders moeten serieus kijken naar bitcoin en andere cryptovaluta. Dat stelt Cambridge Associates. Het Amerikaanse adviesbureau is een van de grootste in hun vakgebied. Zij adviseren onder andere pensioenfondsen en andere investeringsfondsen. De firma adviseert met name instituten die meer dan 300 miljard aan bezittingen beheren.

Een kijkje nemen in de wereld van cryptocurrency

‘Geef het een kans’ luidt het advies van Cambridge Associates. Volgens de adviseurs is het de moeite waard om te kijken naar een industrie die in potentie nog een hele hoop kan groeien. Het hoge risico wordt uiteraard ook benadrukt door de analisten bij de financieel dienstverleners. Een gevalletje ‘high risk, high reward’ zou je bitcoin wel kunnen noemen. Volgens Bloomberg zijn de meeste investeringsfondsen nog niet bezig met de industrie rondom cryptovaluta.

Big deal?

Het is niet niks als dit soort grote en belangrijke instanties hun klanten adviseren om serieus werk te maken van bitcoin en andere cryptovaluta. De markt is met $130 miljard aan marktkapitalisatie nog bijzonder klein als je het vergelijkt met andere grote markten. Volgens de analisten van Cambridge Associates is er ondanks de dalingen in de prijzen van cryptovaluta een industrie ontstaan die zich flink aan het ontwikkelen is. Dat komt met name naar voren door de vele investeringen die gedaan worden in de industrie. Er wordt tenslotte nog steeds flink gebouwd.

Gerelateerde artikelen

Paypal stablecoin wordt binnenkort geïntegreerd in het systeem van Singaporese top bedrijf

Ulrich Martin

Ripple CEO Brad Garlinghouse: Succes buiten de VS is geweldig nieuws voor XRP

Ulrich Martin

Kathryn Haun treedt binnenkort af als topbestuurlid Coinbase

Ulrich Martin

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer