Blockchain Stories
Image default
Cryptocurrency Geen categorie Nieuws

Bitcoin (BTC) handelaar overvallen in eigen huis

Een landgenoot en tevens Bitcoin (BTC) handelaar, is in zijn huis overvallen. De overvallers, waren vermomd als de politie. Dit nieuws werd door de Telegraaf naar buiten gebracht.

Block-sporing verzocht

De rust van de 38-jarige Tjeerd H. werd in zijn huis in Drouwenerveen gruwelijk verstoord. Een groep misdadigers gekleed in bivakmutsen, kogelvrije vesten en politie jassen traden zijn woning binnen. Vervolgens bedreigden de overvallers hem met vuurwapens. Hoewel het motief van de overval niet duidelijk is vastgesteld is, voerde De Telegraaf een eigen onderzoek uit. Hieruit bleek dat Tjeerd handelde in cryptocurrency. Volgens de bronnen van de krant, wordt dit verhaal door de politie ondersteunt.

Een opkomende trend

Cryptocurrency wordt dus niet alleen online, door bijvoorbeeld een hack, gestolen. Steeds vaker maken de criminelen met geweld cryptogeld buit. Onder dwang moeten slachtoffers verschillende hoeveelheden digitale valuta in anonieme portefeuilles te storten.

In januari 2018 werd er in Thailand een Russische zakenman gegijzeld. Nadat hij was ingelogd op zijn computer en $100.000 aan BTC overmaakte, was hij een vrij man. Verder onderzocht de Criminal Investigation Department (CID) vorig jaar dat in Gujarat (India) een vermeende ontvoering en afpersing t.w.v. 200 BTC van zakenman Sailesh Bhatt plaats vond. Bhatt beweerd dat hij in februari door een officier van het Centrale Bureau van Onderzoek is vastgezet en geslagen. Na een betaling van losgeld, wat volgens hem rond de $770.000 betrof, werd hij weer vrijgelaten.

Gewaarschuwd mens telt voor twee

Overal waar geld verdiend wordt, zal criminaliteit bestaan. Vanaf het moment dat Gaston voor je deur staat met een mooie cheque ben je een potentieel doelwit. Met cryptovaluta is dat niet anders. Wees daarom zeker online geen open boek en pas op met wat je qua financiële informatie met anderen deelt. Je hebt immers geen idee wie er mee leest.

Gerelateerde artikelen

Tot dusver doet Bitcoin het goed: maar 6 altcoins doen het beter in 2024!

Ulrich Martin

20% van generatie Z in het bezit van crypto, van waar deze populariteit? 

Wanisha Balak

Shiba Inu’s prijs voorbereid op een stijging van 30% deze maand na 164% toename in ADTV: Is een waarde van 1 euro haalbaar voor SHIB?

Ulrich Martin

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer