13 mei 2021
Blockchain Stories
Cryptocurrency Geen categorie Nieuws

Bitcoin (BTC) handelaar overvallen in eigen huis

overvaller

Een landgenoot en tevens Bitcoin (BTC) handelaar, is in zijn huis overvallen. De overvallers, waren vermomd als de politie. Dit nieuws werd door de Telegraaf naar buiten gebracht.

Block-sporing verzocht

De rust van de 38-jarige Tjeerd H. werd in zijn huis in Drouwenerveen gruwelijk verstoord. Een groep misdadigers gekleed in bivakmutsen, kogelvrije vesten en politie jassen traden zijn woning binnen. Vervolgens bedreigden de overvallers hem met vuurwapens. Hoewel het motief van de overval niet duidelijk is vastgesteld is, voerde De Telegraaf een eigen onderzoek uit. Hieruit bleek dat Tjeerd handelde in cryptocurrency. Volgens de bronnen van de krant, wordt dit verhaal door de politie ondersteunt.

Een opkomende trend

Cryptocurrency wordt dus niet alleen online, door bijvoorbeeld een hack, gestolen. Steeds vaker maken de criminelen met geweld cryptogeld buit. Onder dwang moeten slachtoffers verschillende hoeveelheden digitale valuta in anonieme portefeuilles te storten.

In januari 2018 werd er in Thailand een Russische zakenman gegijzeld. Nadat hij was ingelogd op zijn computer en $100.000 aan BTC overmaakte, was hij een vrij man. Verder onderzocht de Criminal Investigation Department (CID) vorig jaar dat in Gujarat (India) een vermeende ontvoering en afpersing t.w.v. 200 BTC van zakenman Sailesh Bhatt plaats vond. Bhatt beweerd dat hij in februari door een officier van het Centrale Bureau van Onderzoek is vastgezet en geslagen. Na een betaling van losgeld, wat volgens hem rond de $770.000 betrof, werd hij weer vrijgelaten.

Gewaarschuwd mens telt voor twee

Overal waar geld verdiend wordt, zal criminaliteit bestaan. Vanaf het moment dat Gaston voor je deur staat met een mooie cheque ben je een potentieel doelwit. Met cryptovaluta is dat niet anders. Wees daarom zeker online geen open boek en pas op met wat je qua financiële informatie met anderen deelt. Je hebt immers geen idee wie er mee leest.

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

GoChain (GO): een slimme, snelle en krachtige blockchain

Arnold Hubach

Google stopt met verbod op cryptocurrency ads

Robin Heester

Vorige week: Bitcoin ruim over de $7K, Dogethereum doet wonderen

Robin Heester
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.