Blockchain Stories
Image default
Coinbase Nieuws

Ripple (XRP) eindelijk op Coinbase

Het heeft een poosje mogen duren, maar binnenkort is XRP te verhandelen op Coinbase Pro. Dat is vandaag bekend gemaakt in een officiële blog. Iedereen die in de Verenigde Staten (New York uitgesloten), het Verenigd Koninkrijk, Canada, Singapore of de Europese Unie woont, zal Ripples kunnen kopen en verkopen.

Ripples (XRP) verhandelen tegen FIAT en Bitcoin

Sinds vandaag, 25 februari 10 uur ‘s ochtends, is het mogelijk om XRP’s naar Coinbase Pro toe te sturen. Het duurt minimaal 12 uur voordat de mogelijkheid tot verhandelen daadwerkelijk beschikbaar zal zijn. Zodra er voldoende aanbod van XRP op het platform is vastgesteld, zal de handel in de XRP/USD, XRP/EUR en XRP/BTC beginnen. Het begint met een post-only modus waarin het orderbook enkel gevuld zal worden, zonder dat er daadwerkelijk een match met tegenoverstaande buys/sells wordt gemaakt. Vervolgens zal de markt worden geopend als blijkt dat er ‘gezonde marktcondities’ zijn. Meer informatie over de status van de XRP pairs zal op het Twitter account van Coinbase Pro te vinden zijn.

Zoals je kunt lezen is Coinbase Pro overigens niet voor iedereen beschikbaar door geografische beperkingen. Vergeet daarnaast ook niet dat het hier gaat om de Pro versie van Coinbase. Daarmee is het dus onmogelijk om bijvoorbeeld via Coinbase met een mobiele app Ripples te traden.

Ripple en XRP

Het blijft goed om te benadrukken dat er een groot verschil zit tussen de token XRP en het bedrijf Ripple. XRP is de cryptocurrency van de XRP Ledger, terwijl het bedrijf Ripple zich bezig houdt met de infrastructuur van (en tussen) banken. Zij verzorgen producten (xRapid, xCurrent en xVia) waarmee het mogelijk is om internationale (intra- en interbank) betalingen te doen. XRP is daarin een valuta die wordt gebruikt om als ‘brug’ tussen de verschillende andere soorten FIAT geld. Wil je meer lezen over dit verschil? Lees dan dit artikel over het bedrijf versus de digitale asset.

Gerelateerde artikelen

Tot dusver doet Bitcoin het goed: maar 6 altcoins doen het beter in 2024!

Ulrich Martin

20% van generatie Z in het bezit van crypto, van waar deze populariteit? 

Wanisha Balak

Shiba Inu’s prijs voorbereid op een stijging van 30% deze maand na 164% toename in ADTV: Is een waarde van 1 euro haalbaar voor SHIB?

Ulrich Martin

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer