27 september 2023
Blockchain Stories
Altcoin Cryptocurrency Gerucht Nieuws

Samenwerking ICON (ICX) en Samsung weer relevant

ICON ICX Samsung Chain ID

Gisteren zagen we een gerucht over de integratie van de Enjin wallet in de nieuwe Samsung telefoons. Dit zorgde voor een enorme stijging van de Enjin Coin (ENJ): je kon meer dan 100% pakken binnen 24 uur. Vandaag hebben we een nieuw verhaal dat op Twitter de rondte doet: Samsung werkt namelijk samen met het Zuid-Koreaanse ICON (ICX).

Samsung Pass

Het zou gaan over een link tussen de Chain ID en de Samsung Pass. Dit laatste is een zogenoemd ‘identity management as-a-service’. Het zorgt voor beveiligde toegang via biometrische verificatie. Hierbij is je oog, vingerafdruk en gezichtsherkenning een belangrijk aspect. Deze app zorgt er voor dat er geen inloggegevens (zowel gebruikersnaam als wachtwoord) meer nodig zijn.

Samsung Pass verificatie
Samsung Pass verificatie

ChainID van ICON

Dan komen we nu aan bij de link met ICON. Zij werken namelijk aan een soortgelijk product: ChainID

CHAIN ID, the world’s first blockchain joint authentication service developed using theloop’s blockchain engine loopchain.

Door met zelf-uitvoerende smart contracts van loopchain een certificatie-systeem te ontwikkelen, kan ChainID op een gedecentraliseerde manier worden ingezet. De informatie en status van het ‘certificaat’ is verdeeld over alle nodes en daarom is er geen single point of failure. Dat betekent dat bijvoorbeeld dat een Samsung niet alle biometrische gegevens van haar gebruikers in handen zou hebben. Dit maakt het dus ook een uiterst interessante manier om privacygevoelige gegevens op te slaan. Overigens is ChainID niet het enige blockchain-authentificatie product dat er op de markt is. Zo werkt bijvoorbeeld Remme ook aan een Distributed Public Key Infrastructure protocol.

Geen nieuw ‘gerucht’

Overigens is dit geen nieuw gerucht, maar sinds deze week is daar door een Twitteraccount weer nieuw leven in geblazen. In mei 2018 is hier al een officieel medium-artikel aan geweid. Het is geen breaking news, maar wel meer relevant geworden. Dat was overigens ook direct terug te zien in de prijs van de ICX-coin, vlak nadat onderstaande tweet de wereld in ging.

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

BitConnect stopt met lending en exchange platform

Robin Heester

Overzicht: Dark web cryptocurrency nieuws

Marvin

Ethereum naar ‘fase 2’ met Plasma en Sharding

Robin Heester
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.