4 maart 2021
Blockchain Stories
Nieuws

Twitter CEO Jack Dorsey zet in op bitcoin

jack twitter bitcoin ceo

Twitter en Square CEO Jack Dorsey koopt regelmatig bitcoin (BTC) via ‘zijn’ CashApp. Tijdens de uitzending van Tales from the Crypt op 4 maart meldt Jack dat hij voor die week al aan het maximale bedrag van 10.000 dollar per week zit via de CashApp.

Jack heeft er zin in

Het is niet zo dat Jack elke week voor het maximaal mogelijke bedrag aan BTC koopt. Wel wordt het steeds duidelijker dat hij erg druk is met bitcoin. Hij ziet gelijkenissen met Twitter en bitcoin. En die gelijkenissen zijn er zeker: maar er is natuurlijk ook een groot verschil. Bitcoin heeft geen CEO, Twitter wel. De twitterbaas bezit naar eigen zeggen enkel bitcoin, geen andere cryptovaluta.

Bitcoin is de valuta voor het internet

Volgens Jack is het een logische stap voor het internet als geheel om een eigen valuta te hebben. Het internet is een soort van alternatieve wereld naast de fysieke, daar hoort een munt bij. Tijdens een podcast bij Joe Rogan zei hij dat die munt hoogstwaarschijnlijk bitcoin gaat zijn. Tussen de regels door kun je in zijn tweets de laatste maanden ook hints lezen naar integratie van bitcoin op Twitter. Er is al een externe plugin tippin.me waarmee twitteraars elkaar een kleinigheidje kunnen sturen.

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

‘Ethereum (ETH) Istanbul fork in december’, Vitalik over quantum computing

Marvin

KuCoin een leeg kantoor?! Opheldering en uitleg

Arnold Hubach

Dagoverzicht: Binance FIAT, ransomware in mining apparatuur

Arnold Hubach
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.