Blockchain Stories
Image default
Nieuws

Minuscuul kleine hardware wallet voor in telefoon

VaultTel heeft een enorm kleine hardware wallet voor cryptocurrencies gepubliceerd. De in Amerika gevestigde startup komt met een product dat in de SIM-opening in je mobiel past.

Intellichip card

Deze wallet werkt door middel van de combinatie van een app en een simkaart. Op de VaultTel Intellichip card, want zo heet het portomoneetje, worden private keys opgeslagen. Door middel van biometrische authentificatie en encryptie kunnen je cryptomunten ook nog eens extra veilig bewaard worden. Deze Intellichip kan in je SIM-kaart houder van elk mobiel geplaatst worden. Voor de Android dual-sim smartphones is dit natuurlijk een perfecte toevoeging. iPhone gebruikers kunnen deze chip gebruiken met een dongle (zie onderstaande afbeelding). Doordat er vingerafdruk- of gezichtsherkenning op de app zitten, is het alleen mogelijk dat de daadwerkelijke eigenaar van het mobiel, het geld verstuurd. Veiliger lijkt toch niet te kunnen?

Dit kleine productje is op twee manieren te pre-orderen: een Android pakket kost
€86 en voor de iOS variant betaal je €115. Op dit moment is de chip alleen in de Verenigde Staten te verkrijgen. De verwachting is dat het op korte termijn ook haar intrede zal doen op de Europese markt.

Extra beveiliging

De Intellichip maakt gebruik van de AES (Advanced Encryption Standard) 512 om de veilige opslag te kunnen garanderen. Het heeft ook een extra feature die je kunt instellen als je daar behoefte aan hebt: de geolock. Dit houdt in dat de toegang tot de wallet wordt ontnomen zolang je niet op een bepaalde locatie aanwezig bent. VaultTel heeft aangegeven dat in de wallet de meest recente Bitcoin standards zijn geïntegreerd. Tot slot kan elke gebruiker kan op een andere VaultTel-card een backup maken van zijn of haar wallet.

“More than that, no spy screen recorder or Trojan can record what is happening on your hardware wallet, as it’s a not using your laptop or system resources”

Deze content is afkomstig van Coindesk.

Gerelateerde artikelen

Thaise SEC blokkeert crypto platforms zonder vergunning

Marijn van Leeuwen

Bitcoin transactiekosten dalen weer na Bitcoin halving

Thanh Lanh Tran

FTX gaat door met verkoop van vergrendelde SOL tokens via veiling

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer