Blockchain Stories
Image default
Lightning Network Nieuws

Bitcoin Lightning Network behaalt historische mijlpaal

Het Bitcoin Lightning Netwerk (LN) heeft op haar eerste verjaardag een mijlpaal behaald. Op dit moment is de capaciteit op het netwerk namelijk meer dan 1000 BTC! Dit getal geeft aan wat voor een enorme groei het LN heeft doorgemaakt in de afgelopen maanden.

Lightning Network is jarig!

Ja, het is nog maar één jaar geleden dat de CEO van Lightning Labs de eerste officiële beta implementatie van het Lightning Network naar buiten gebracht. Op 15 maart 2018 was de aftrap van een project, dat de maanden daarop enorm veel aandacht heeft gekregen. Het LN wordt onder andere door de CEO van Twitter, Jack Dorsey, maar ook door Tesla- en SpaceX-inversteerder Bill Lee gesteund. Maar ook de community rondom LN wordt groter en groter. Dat is ook duidelijk terug te zien in de statistieken.

Statistieken

Nu, een jaar later, lijken er geen grenzen meer. Volgens 1ML, een website die alles rondom het netwerk in de gaten houdt, is de capaciteit van het netwerk 1056,83 BTC. Dit staat gelijk aan zo’n $4,2 miljoen. Dit is alleen over de afgelopen 30 dagen gezien, al een stijging van 54%. Ongekend!

Naast de capaciteit is het aantal channels de afgelopen maand ook met 47% gestegen. Dat zijn er in totaal iets minder dan 40.000. Er zijn in totaal nu ook 7381 nodes, wat 17,89% meer is dan een maandje terug. Als je graag visuele plaatjes wil zien, is het aan te raden om een kijkje te nemen op BitcoinVisuals.

Het is wel duidelijk dat er van alle kanten meer steun en begrip voor het Lightning Network komt. Zo gaat er al geruime tijd een Lightning Torch de wereld rond. Het doel van deze fakkel komt bij twitteraar hodlonaut vandaan. Het concept laat zien wat er allemaal met het netwerk mogelijk is: (bijna) gratis betalingen naar iedereen in de wereld, zonder vertragingen en zonder dat je van een (centrale) bank afhankelijk bent. Overigens hieronder nog een leuk weetje: hoe duurder de Bitcoin wordt, hoe groter de capaciteit van elk channel wordt.

Gerelateerde artikelen

Thaise SEC blokkeert crypto platforms zonder vergunning

Marijn van Leeuwen

Bitcoin transactiekosten dalen weer na Bitcoin halving

Thanh Lanh Tran

FTX gaat door met verkoop van vergrendelde SOL tokens via veiling

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer