Blockchain Stories
Image default
Ethereum Mining Nieuws

Akkoord Ethereum devs: algoritme tégen ASIC miners

Ontwikkelaars van Ethereum hebben in de wekelijkse meeting een voorstel voor een ASIC-bestendig algoritme besproken. De uitkomst van deze online meeting is dat er toch wel meerderheid is om dit idee daadwerkelijk door te voeren. Het tijdsbestek waarbinnen dit zal gebeuren is nog niet duidelijk.

Nieuw consensus

Het consensus mechanisme dat deze ASIC’s moet beperken is het ProgPoW. Dit staat voor Programmatic Proof-of-Work. In de meeting bediscussieerden de ontwikkelaars de mate van efficiëntie van een ProgPoW-netwerk, als ze het voordeel bij de efficiënte ASIC’s weghalen. De core developer Greg Colin kaartte ook aan dat deze overweging al meerdere keren besproken is. Destijds waren de ontwikkelaars nog niet heel content met dit voorstel.

“We’re going back to stuff we were tired of talking about months ago! We decided that the only issue is whether there were errors in the algorithm, backdoors in the algorithm, anything like that. […] Not arguments between the GPU people and the ASIC people. That will unroll over time.”

Greg Colvin

Nieuwe inzichten

Na dus al eerder en overeenstemming te hebben bereikt over de implementatie van dit nieuwe algoritme, veranderden de ontwikkelaars van Ethereum van gedachten. De beslissing was al sinds begin februari uitgesteld. Een derde partij controleerde namelijk alles rondom dit voorstel. Intussen hebben de holders van Ethereum overigens vrijwel unaniem de implementatie van het ProgPoW-algoritme ondersteund.

Ethereum progpow update
Ethereum ProgPoW tussenstand

Een maand geleden was de tussenstand nog compleet het omgekeerde. De argumentatie om toch over te gaan stappen, is om de trouwe GPU miners te gemoed te komen. Nu de hashrate echter enorm is gedaald, is het ook voor de giganten weer interessant om de machines aan te zetten. De ASIC-mining apparatuur wordt dus weer uit de kast gehaald en zal ook weer op volle toeren gaan draaien. De decentralisatie van het netwerk wordt daardoor indirect kleiner/slechter. Met het ProfPoW worden deze miners niet zo zeer uitgezet, maar zullen ze wel minder efficient worden. Dit algoritme is bedoeld om ETHhash, het huidige PoW-algoritme van Ethereum, te gaan vervangen.

Meer achtergrondinformatie over de stemming, de tussenstanden en meer over het ProgPoW is te lezen op deze website.

Gerelateerde artikelen

Tot dusver doet Bitcoin het goed: maar 6 altcoins doen het beter in 2024!

Ulrich Martin

20% van generatie Z in het bezit van crypto, van waar deze populariteit? 

Wanisha Balak

Shiba Inu’s prijs voorbereid op een stijging van 30% deze maand na 164% toename in ADTV: Is een waarde van 1 euro haalbaar voor SHIB?

Ulrich Martin

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer