22 september 2021
Blockchain Stories
Nieuws

Lightning Labs komt met offramp voor bitcoin’s Lightning Network

loop out bitcoin lightning network

Het ontwikkelingsteam Lightning Labs laat via een blogpost weten dat er een offramp aankomt voor het Lightning Network. De ‘Loop Out’ functie zorgt ervoor dat je straks gemakkelijker bitcoin kunt ontvangen via het netwerk. Het is in feiten een weg van het Lightning Network af, een ‘offramp’.

Lightning Loop

De oplossing krijgt de naam Lightning Loop. Het volgende probleem wordt hiermee opgelost: Gebruikers van het Lightning Network kunnen soms geen bitcoin meer ontvangen op een bepaald adres. Met Loop Out kun je jouw BTC laten versturen naar een bitcoinadres naar keuze. Een voorbeeld:
Wanneer jij tien pizza’s koopt bij de pizzeria om de hoek dan maak je een bedrag in bitcoin over naar hun lightning wallet. Door de (ingebouwde) limiet op het Lightning Network kán die portemonnee vol raken. Dat is niet handig voor een business. Met Loop Out kan de pizzabakker gemakkelijk een adres instellen waar de bitcoins van jouw (bijna) volle wallet naartoe moeten. Zo blijft er altijd genoeg ruimte over voor betalingen bij de pizzeria.

On-chain en op het lightning network

In het bovenstaande scenario is het belangrijk om te begrijpen dat het Lightning Network bovenop de onderlaag van bitcoin is gebouwd. De pizzeria in het voorbeeld ontvangt dus zijn bitcoin super snel via het lightning network en laat het daarna ‘overmaken’ naar de onderlaag. Op adressen van bitcoin zelf zitten natuurlijk geen limieten, dus daar kun je naar hartenlust je Satoshi’s sparen.

Alpha versie

Dit is stap één voor Lightning Loop. Na deze alpha versie wordt er verder gebouwd aan soortgelijke functies. Het moet straks ook mogelijk worden om andersom gemakkelijker je bitcoin te gebruiken. De weg van lightning naar de bitcoin chain is door Loop Out sneller en flexibeler. De weg van de bitcoin chain naar lightning is de volgende stap.

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

UPDATE: Cryptobeurs Bittrex organiseert eerste ‘Initial Exchange Offering’

Robin Heester

Universa (UTNP) Bitfinex en Ethfinex voting

Robin Heester

Winklevoss broers openen aanval op Tether met Gemini Dollar (GUSD)

Jordy Schreuder
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.