Blockchain Stories
Image default
Nieuws

Lightning Labs komt met offramp voor bitcoin’s Lightning Network

Het ontwikkelingsteam Lightning Labs laat via een blogpost weten dat er een offramp aankomt voor het Lightning Network. De ‘Loop Out’ functie zorgt ervoor dat je straks gemakkelijker bitcoin kunt ontvangen via het netwerk. Het is in feiten een weg van het Lightning Network af, een ‘offramp’.

Lightning Loop

De oplossing krijgt de naam Lightning Loop. Het volgende probleem wordt hiermee opgelost: Gebruikers van het Lightning Network kunnen soms geen bitcoin meer ontvangen op een bepaald adres. Met Loop Out kun je jouw BTC laten versturen naar een bitcoinadres naar keuze. Een voorbeeld:
Wanneer jij tien pizza’s koopt bij de pizzeria om de hoek dan maak je een bedrag in bitcoin over naar hun lightning wallet. Door de (ingebouwde) limiet op het Lightning Network kán die portemonnee vol raken. Dat is niet handig voor een business. Met Loop Out kan de pizzabakker gemakkelijk een adres instellen waar de bitcoins van jouw (bijna) volle wallet naartoe moeten. Zo blijft er altijd genoeg ruimte over voor betalingen bij de pizzeria.

On-chain en op het lightning network

In het bovenstaande scenario is het belangrijk om te begrijpen dat het Lightning Network bovenop de onderlaag van bitcoin is gebouwd. De pizzeria in het voorbeeld ontvangt dus zijn bitcoin super snel via het lightning network en laat het daarna ‘overmaken’ naar de onderlaag. Op adressen van bitcoin zelf zitten natuurlijk geen limieten, dus daar kun je naar hartenlust je Satoshi’s sparen.

Alpha versie

Dit is stap één voor Lightning Loop. Na deze alpha versie wordt er verder gebouwd aan soortgelijke functies. Het moet straks ook mogelijk worden om andersom gemakkelijker je bitcoin te gebruiken. De weg van lightning naar de bitcoin chain is door Loop Out sneller en flexibeler. De weg van de bitcoin chain naar lightning is de volgende stap.

Gerelateerde artikelen

BNB Foundation vernietigt $1.17 miljard aan BNB tokens

Thanh Lanh Tran

Gebruik stablecoins 2024 gestegen met 15%: Bijna 100 miljoen gebruikers

Marijn van Leeuwen

Potentiële stijging voor Dogecoin koers: Bullish trends

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer