25 oktober 2020
Blockchain Stories
Nieuws

Je kunt bouwen aan bitcoin en betaald krijgen door de CEO van Twitter

jack dorsey bitcoin werk twitter square

Jack Dorsey, CEO van Twitter en Square, begeeft zich steeds meer in de cryptospace. Hij lijkt met name geïnteresseerd in de potentie van bitcoin als munt voor het internet. Vanuit Square is hij nu opzoek naar mensen die willen bouwen aan bitcoin.

Een salaris én bouwen aan bitcoin

Dorsey is opzoek naar drie of vier programmeurs en één designer die direct onder hem komen te werken. De functie omschrijving is simpel: bouwen aan de open-source code van bitcoin! Hij wil, laat hij via twitter weten, iets teruggeven aan de open-source community. En dan is dit natuurlijk een mooie manier.

Meeste impact

Dorsey op Twitter: “Ik vroeg aan Mike Brock (medewerker van Square die bezig is met cryptocurrency’s) wat ik kon doen voor de bitcoin community.” Het antwoord loog er niet om: betaal mensen om het ecosysteem te verbeteren. Daar zet nu één van de invloedrijkste personen op het internet de eerste stappen in. Het is vrij uniek om als bedrijf een paar mensen op de loonlijst te zetten die helemaal niet bouwen aan iets waar het bedrijf geld aan kan verdienen.

Doet goed voorbeeld volgen?

Hopelijk komen er meer (internet)bedrijven met soortgelijke aanbiedingen. Meer geld om de ontwikkeling van bitcoin te financieren is natuurlijk altijd goed. De Facebooks, Googles en Amazons van deze wereld kijken natuurlijk allemaal naar cryptovaluta. Vooralsnog lijken ze echter eerder geïnteresseerd in hun eigen munten met daarbij een businessmodel. Maar wie weet wat de toekomst brengt, misschien wordt Square wel een trendzetter.

Waarom een designer?

Opvallend aan de vacatures is dat er ook een designer wordt gezocht. Dat is vaak een beetje een ondergeschoven kindje in de cryptospace en het is volgens Jack de hoogste tijd daar wat aan te doen. De gebruiksvriendelijkheid moet omhoog.

Solliciteren

Solliciteren kan via @SqCrypto op Twitter. Een DM met wat uitleg is voldoende om mee te doen aan deze sollicitatieronde.

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

Pornhub accepteert Tron (TRX) en ZenCash (ZEN)

Robin Heester

Ledger Live desktop applicatie nu te downloaden

Robin Heester

Binance introduceert creditcard mogelijkheden voor cryptomunten

Robin Heester
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.