Blockchain Stories
Image default
Nieuws

Je kunt bouwen aan bitcoin en betaald krijgen door de CEO van Twitter

Jack Dorsey, CEO van Twitter en Square, begeeft zich steeds meer in de cryptospace. Hij lijkt met name geïnteresseerd in de potentie van bitcoin als munt voor het internet. Vanuit Square is hij nu opzoek naar mensen die willen bouwen aan bitcoin.

Een salaris én bouwen aan bitcoin

Dorsey is opzoek naar drie of vier programmeurs en één designer die direct onder hem komen te werken. De functie omschrijving is simpel: bouwen aan de open-source code van bitcoin! Hij wil, laat hij via twitter weten, iets teruggeven aan de open-source community. En dan is dit natuurlijk een mooie manier.

Meeste impact

Dorsey op Twitter: “Ik vroeg aan Mike Brock (medewerker van Square die bezig is met cryptocurrency’s) wat ik kon doen voor de bitcoin community.” Het antwoord loog er niet om: betaal mensen om het ecosysteem te verbeteren. Daar zet nu één van de invloedrijkste personen op het internet de eerste stappen in. Het is vrij uniek om als bedrijf een paar mensen op de loonlijst te zetten die helemaal niet bouwen aan iets waar het bedrijf geld aan kan verdienen.

Doet goed voorbeeld volgen?

Hopelijk komen er meer (internet)bedrijven met soortgelijke aanbiedingen. Meer geld om de ontwikkeling van bitcoin te financieren is natuurlijk altijd goed. De Facebooks, Googles en Amazons van deze wereld kijken natuurlijk allemaal naar cryptovaluta. Vooralsnog lijken ze echter eerder geïnteresseerd in hun eigen munten met daarbij een businessmodel. Maar wie weet wat de toekomst brengt, misschien wordt Square wel een trendzetter.

Waarom een designer?

Opvallend aan de vacatures is dat er ook een designer wordt gezocht. Dat is vaak een beetje een ondergeschoven kindje in de cryptospace en het is volgens Jack de hoogste tijd daar wat aan te doen. De gebruiksvriendelijkheid moet omhoog.

Solliciteren

Solliciteren kan via @SqCrypto op Twitter. Een DM met wat uitleg is voldoende om mee te doen aan deze sollicitatieronde.

Gerelateerde artikelen

Thaise SEC blokkeert crypto platforms zonder vergunning

Marijn van Leeuwen

Bitcoin transactiekosten dalen weer na Bitcoin halving

Thanh Lanh Tran

FTX gaat door met verkoop van vergrendelde SOL tokens via veiling

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer