28 november 2023
Blockchain Stories
Cryptomarkt Update Nieuws

Binance en Bitcoin SV, Frankrijk zet in op blockchain

Binance en Bitcoin SV, Frankrijk zet in op blockchain

Crypto update – Het is een turbulente periode met de gehele crypto community die zich tegen een paar personen keert. En Binance loopt voorop

Verder in het nieuws: De Franse Minister van Financiën zet in op blockchain, Bithumb kan rekenen op miljoenen aan investeringen en ING probeert nieuwe technieken uit voor privacyoplossingen.

Binance en andere beurzen stappen af van Bitcoin SV

Nadat Craig Wright, frontman van Bitcoin Satoshi’s Vision, een klopjacht startte tegen een anonieme twitteraar raakte de crypto community overstuur. En de ceo van Binance, Changpeng Zhao, was de eerste die maatregelen nam tegen Wright. Zhao is van mening dat Wright onmogelijk Satoshi kan zijn. Mede daarom besloot de cryptobeurs Bitcoin Satoshi’s Vision van hun platform af te halen.

Frankrijk gaat voor blockchain

De Franse minister van Financiën, Bruno Le Maire, voorziet een grote toekomst voor blockchains. Als het aan hem ligt wordt Frankrijk dé plek in Europa voor de ontwikkeling van de nieuwe techniek(en). “De blockchain revolutie is al aan de gang.” En de Fransen willen deze revolutie leiden, zoals ze al vaker hebben gedaan in de geschiedenis.

Bithumb haalt $200 miljoen op

De Zuid-Koreaanse beurs Bithumb kan rekenen op een investering van $200 miljoen vanuit een Japanse investeringsgroep. In die groep zitten overigens ook Amerikanen en Europeanen. Het moederbedrijf van de beurs gaat het geld met name gebruiken om internationaal uit te breiden.

ING experimenteert met ‘bulletproofs’

De ING bank is bezig met het experimenteren met ‘bulletproofs’. Deze techniek zorgt voor manieren om de waarde van bitcointransacties te verbergen. Dit is nodig voor banken om aan de huidige privacyregels te voldoen.

Meer cryptonieuws

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

Bearmarkt: Bitcoin zakt richting $7500, altcoins zakken ook

Robin Heester

UPDATE: Coinbase krijgt nog GEEN toestemming van SEC voor security tokens

Robin Heester

Je kunt bouwen aan bitcoin en betaald krijgen door de CEO van Twitter

Robin Heester
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.