Blockchain Stories
‘Ethereum (ETH) Istanbul fork in december’, Vitalik over quantum computing
Cryptocurrency Ethereum Nieuws

‘Ethereum (ETH) Istanbul fork in december’, Vitalik over quantum computing

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Ethereum gaat de langverwachte Instanbul splitsing in de week van 4 december doorvoeren. Dat meldt ontwikkelaar. Om precies vindt de fork plaats bij bloknummer 9.056.000. Zodra alles zonder problemen verloopt, vindt de activering van het mainnet van Istanbul plaats in de week van 8 januari 2020.

Tijdens de Constantinople upgrade in het voorjaar van 2019 moesten ontwikkelaars de activatie van het mainnet een maand uitstellen. 48 uur vóór de geplande uitrol van Constantinople was er een bug in de code gevonden.

Splitsing (‘fork’)

De afgelopen periode zijn er door ontwikkelaars ongeveer dertig Ethereum Improvement Proposals (EIP’s) ingediend. Uiteindelijk zijn er hiervan zes stuks uitgekozen voor opname in Istanbul.

Acht andere EIP’s staan op de planning bij de ”Berlijn” upgrade, de volgende upgrade na Istanbul om Ethereum van proof-of-work naar proof-of-stake te brengen.

Het plan is om de Istanbul fork in twee fases uit te voeren:
Fase 1: deze bestaat uit zes EIP’s, die naar schatting live moet gaan op het Ethereum mainnet in december
Fase 2: deze bestaat uit de invoering van bovenstaande EIP’s, zoals het voorstel om Ethereum ASIC-resistenter te maken door over te stappen op een Programmatic Proof-of-Work (ProgPOW) consensus-algoritme.

GAS tarief verhogen

Naar verwachting komt Istanbul in december met zes wijzigingen in het op een na grootste blockchain-netwerk. De meest controversiële is Ethereum Improvement Proposal (EIP) 1884. Deze wijziging gaat de rekenkosten (GAS) op het ethereum netwerk voor applicatie ontwikkelaars verhogen.

Naar eigen zeggen is het platform beter beschermd tegen mogelijke denial-of-service of spam-aanvallen. Ook moeten applicatieontwikkelaars in de nieuwe situatie blockchain-gegevens sneller kunnen verifiëren en valideren.

Quantum computing

Ethereum-oprichter Vitalik Buterin kwam nog met een ander onderwerp in het nieuws. Hij sprak met Angie Lau van Forkast News over de ontwikkeling van Ethereum 2.0. Tijdens dit gesprek is hem ook gevraagd naar zijn mening over Quantum Computing.

Google zegt namelijk dat hun 54-bits Sycamore-processor in 200 seconden een berekening kan uitvoeren. De krachtigste supercomputer op dit moment zou daar 10.000 jaar over doen

Wanneer Vitalik is gevraagd naar zijn mening over quantum computing zei Buterin dat er veel misvattingen zijn. Zo is er volgens hem zelfs veel onwetendheid over quantum computing in het algemeen.

Buterin beweert dat het nog steeds een decennium zal duren, voordat de wereld quantum computing kan gebruiken om specifieke berekeningen te maken.

Voor elk algoritme dat quantum computing kan breken, er is een vervangingsalgoritme dat kwantumresistent is, zei hij.

‘Netwerk veiliger dan Bitcoin’

In een toespraak door Vitalik op Devcon 5 vertelde hij dat het nieuwe Proof-of-Stake (PoS) veiliger zal zijn door de kosten die het met zich mee brengt om het netwerk plat te leggen.

Hierdoor zou het netwerk veiliger zijn dan die van Bitcoin, in zijn ogen. Ethereum draait nog steeds op PoW en start langzaam met de migratie naar PoS. De verwachting is dat dit proces enkele jaren zal duren om het te voltooien.

Gerelateerde berichten

Eerste Solana ETP ingediend in Canada: QSOL

Marijn van Leeuwen

Bitcoin whales komen in beweging, is een koers van $100.000 mogelijk?

Scott

Italië en cryptocurrency is nog steeds geen gelukkige combinatie

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu